Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Trenger troen forsvares?

av | 20. okt, 2016 | Nyheter

Sitatet over kommer fra Synne Fredriksen, som har skrevet bloggen «Slik som eg var – en ekskristen blogg». Her deler hun ærlig om sin reise fra tro til ikke-tro. For henne førte denne tenkningen henne bort fra Gud.  Det finnes mange som Synne. Både enkeltmennesker og statistikker avslører de ubehagelige fakta. 

Dette opptar meg ganske mye for tiden. Hva gjør det med oss at mennesker går bort fra troen av intellektuelle grunner? Er det slik at troen ikke tåler et kritisk søkelys? Må hjernen kobles ut i møte med Gud? Eller er det slik at sannheten tåler, ja, styrkes av å bli gransket?  

Denne uka er det lansering av boka «Trenger troen forsvares? En programerklæring for kristen apologetikk», skrevet av trenger_troen_forsvaresStefan Gustavsson, med etterord av Lars Dahle. Da jeg leste den, tenkte jeg at jeg svært gjerne skulle lest boka for 15 år siden, da jeg jobbet som ungdomsleder i en kristen forsamling. For jeg tror at vi kristne i mye større grad må ta på alvor at Synne og andre forlater troen av intellektuelle grunner – mens vi altfor ofte står med lua i hånda og stort sett klarer å si: «Ikke tenk så mye, bare tro.»

Så svaret på boktittelen er: Ja, jeg er overbevist om at troen trenger å forsvares, mye bedre enn vi har gjort det til nå! 

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$