Ukas ros går Debatten på NRK

av | 13. nov, 2018 | Ukas ros

Ukas ros går Debatten på NRK

av nov 13, 2018

Forrige ukes debatt på NRK (06.11.18) handlet om abortsaken. Et tema med høy temperatur og steile fronter.

Denne uka ønsker vi å rose Debatten på NRK. Etter KrFs veivalg mot høyre har aborttematikken og diskusjonen rundt paragraf 2c fått medienes oppmerksomhet. Det enkle valget for redaksjonen i NRK ville vært å hente inn politikerne fra de ulike partiene.

Det gjorde de ikke.  

Debattantene var vanlige mennesker. Personer som hadde ulik bakgrunn for å mene det de gjør og som representerte flere sider av saken. Alle debattantene fikk mulighet til å fortelle sin mening – uten å bli avbrutt. Noe som er blitt en vane når politikere deltar i debatten.  

– Det er veldig bra at et debattprogram kan gi rom til god og saklig meningsutveksling. Det kan føre til økt forståelse i et sensitivt og komplekst tema, sier Jarle Haugland. 

Meningene ble forankret i ekte historier og ikke gjemt bak politikk.  

Også programleder Fredrik Solvang fortjener ros for måten han ledet debatten på. Han stiller gode spørsmål, følger godt opp og lar alle stemmene få kommer frem.  

Fra Twitter:

Skjermdump fra programmet på NRK.

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$