Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros går til 71 grader nord og deltaker Benjamin Karlsen

av | 1. okt, 2019 | Ukas ros

Ukas ros går til 71 grader nord og deltaker Benjamin Karlsen

av okt 1, 2019

Fotograf: Matti Bernit

Ukas ros fra Tro & Medier går til 71 grader nord og deltaker Benjamin Karlsen. Selv om Benjamin røyk ut i forrige uke, har han satt gode spor etter seg. Med positivitet, godt humør og en tydelig kristentro har han vært et friskt pust i årets sesong av 71 grader nord.  

– Det var fascinerende å legge merke til hvordan de andre deltakerne omtalte Benjamin, både før og etter han røyk ut. Det var bare gode ord å høre, sier Jarle Haugland, daglig leder i Tro & Medier. 

– Det samme ser vi i kommentarfeltet på Facebook også, at Benjamin var en som folk satte pris på. 

I det samme kommentarfeltet har deltaker Alexander skrevet:

«Mitt forbilde, uten tvil ❤️ snillere menneske, skal en lete lenge etter! ??»

Kanskje det sterkeste øyeblikket var da Benjamin ba en bønn siste kvelden med gjengen. En av deltakerne spør om ikke han kan be en bønn, slik de pleier. Og da kommer det frem at Benjamin har bedt en bønn i teltet hver kveld. At de andre har gitt ham lov til det, kaller han for «den største kjærlighetserklæringen dere har vist meg» – og klippet avslutter med at Benjamin takker for dagen, ber for gjengen og så ber Fader Vår.

– Først og fremst fortjener Benjamin en stor takk for å være så åpen med sin tro, på en så gjennomført god måte. Her er en tro som løfter andre opp, som snakker vel om andre, som er takknemlig og full av tillit til Gud. Sånt smitter!   

– TV Norge og 71 grader nord fortjener også en stor takk for å gi dette plass i programmet. Slike konkurranser blir lett preget av allianser og baktalelser. Her kom Benjamin inn med frisk luft av godhet – og produsentene valgte å fremheve hans tro, mer enn å gjemme den bort. 

– Så var det trist at han røk ut, men jeg er overbevist om at han har satt spor i menneskene som møtte ham på denne reisen, avslutter Jarle.

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$