Ukas ros går til Birgitte Bergerud Larssen

av | 13. mai, 2020 | Ukas ros

Kraften i mediene er enorm, og igjen viser det seg at når budskapet er vakkert og viktig, da løfter algoritmene i sosiale medier det opp. Birgitte Bergerud Larssen la hjertet sitt ut på Facebook med et nydelig innlegg som står opp for de ufødte og deres rett til å leve. Dette fortjener ukas ros. 

«Vi hadde nettopp fått beskjed om at det lille livet mest sannsynlig kom til å ta opp hele vårt liv, hvis det i det hele tatt ble et liv. Og det legen sier ved å ramse opp død og sykdommer som er uforenelig med liv, og deretter si at ho mest av alt frykter Downs syndrom, er som å si at å få et barn med Downs syndrom er verre enn å ikke få dette barnet i det hele tatt. Så ho anbefalte sterkt abort. Dette sa ho til oss flere ganger, så det til slutt føltes ubehagelig å igjen si; «vi kommer nok ikke til å ta abort».», skriver hun på Facebook – les hele innlegget hennes her og del gjerne. 

Birgitte Bergerud Larssen deler et, bokstavelig talt, livsviktig budskap i denne posten. Dette er sårbare spørsmål uten enkle svar, men vi trenger varme, tydelige og modige stemmer som viser at det er verdifulle og dyrebare mennesker det er snakk om. Vi ønsker et samfunn der menneskeverdet settes så høyt at ethvert barn med Downs syndrom får lov til å bli født. Derfor er vi takknemlige for Birgitte Bergerud Larssens innlegg i sosiale medier. Og engasjementet fra andre viser kraften i et godt budskap. 

I innlegget peker Birgitte på at Arbeiderpartiet, FrP og SV regner med å få flertall i Stortinget om at blant annet alle gravide skal få tilbud om fosterdiagnostikk – og på sikt, NIPT-test til alle, og mulighetene for å abortere bort f.eks barn med Downs syndrom. Birgitte utfordrer disse partiene til å oppsøke kunnskap og lytte til foreldre til barn med ekstra behov, og heller jobbe med å få inn systemer som forsikrer at foreldre får god informasjon, et besøkshjem, og gode muligheter til å ta et riktig valg for seg og sin familie. Som ikke er basert på frykt og gamle fordommer. 

«Mennesker med Downs syndrom lever fullverdige liv. Jeg kjenner flere av de, og jeg har ei lita ei selv på fire måneder som i aller høyeste grad har sin rett til å leve! Og jeg ville aldri, aldri, aldri vært foruten. Aldri.» 

Tusen takk Birgitte for at du deler din historie og samtidig utfordrer de politiske partiene. 

 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

[gi_en_gave_iframe]
Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

#

Siste innlegg

$
Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$