Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros går til Daniel som står opp mot mobberne

av | 27. nov, 2019 | Ukas ros

Ukas ros går til Daniel som står opp mot mobberne

av nov 27, 2019

Foto: Skjermdump fra YouTube / @HAZE_LiquidYouTube / @HAZE_Liquid

Vi ønsker å rose Daniel for å være en modig gutt som forteller sin historie og står opp imot mobbere. 

«Jeg har aldri blitt reparert for mobbing», sier Daniel i en film på sin egen YouTube-kanal. Siden 1.klasse har han blitt mobbet, men han sa aldri ifra til noen voksne, før nå. 

– Det er vondt å høre historien til Daniel. Han er tøff og modig som åpent forteller om det han har vært gjennom. Han utfordrer oss voksne, for det er vårt ansvar å sørge for at barn og ungdom føler seg trygge utenfor hjemmet, sier Simen Søvik, kommunikasjonsleder i Tro & Medier. 

Les mer under videoen.

Daniel har blitt mobbet siden 1.klasse. Nå går han på ungdomsskolen og er lei. VG har gjort god og viktig journalistikk på filmen, og til avisen forteller Daniel om responsen han har fått. Støtten har vært fantastisk og flere av dem som har mobbet han har tatt kontakt og sagt unnskyld.  

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner sier det på en god måte til VG. 

– Daniel er en helt. Han gir barn og ungdom som blir mobbet en stemme, og forteller hvor vondt det gjør og hvilken skade det påfører. Det at han blir sittende igjen med et inntrykk om at han ikke er verdt noe – slik skal ikke barn ha det. 

«Alle er perfekte på sin egne måte», sier Daniel i videoen.  

– Vi er alle skapt helt unike i Guds bildet. Det er det som er så fantastisk. Vi har våre styrker som gjør at vi utfyller hverandre. Daniel tar et oppgjør med mobberne på en fantastisk og god måte. Slik kjærlighet smitter videre på andre og fortjener ros, sier Simen Søvik. 

Foto: Skjermdump fra YouTube / @HAZE_LiquidYouTube / @HAZE_Liquid

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$