Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros går til Hoeggen skole i Trondheim for sitt mobilforbud

av | 5. sep, 2018 | Ukas ros

Ukas ros går til Hoeggen skole i Trondheim for sitt mobilforbud

av sep 5, 2018

For å si som skolen: vi er ikke motstandere av teknologien, men vi mener mobilfrie soner er riktig vei å gå for å ta tilbake kontrollen over eget liv. Derfor roser vi skolen for dette tiltaket.  

klassekampen kan man lese om Hoeggen skole i Trondheim som var den første skolen i Trondheim som innførte mobilfri sone, for to og et halvt år siden. Elevene måtte gi fra seg mobilen i starten av dagen og fikk den tilbake ved skoledagens slutt.

Vi har i flere år gjennomført Skjermfri uke i uka før påske. Dette er ikke et angrep på teknologien, men et arrangement som skal utfordre folk til å reflektere rundt sin egen mobilbruk. I år deltok hele Hedemarken friskole i uken og tok fri fra skjermene. Tilbakemeldingene fra elevene var gode og flere nevnte at relasjonene ble bedre. Dette trekker også elevene i Trondheim frem.

– Vi snakker mye mer med hverandre når vi ikke har mobilene tilgjengelig, sier Elias Kvalvågnes (13), til Klassekampen.

– Det er fint å bli tvunget til å ta en pause fra mobilen, ellers hadde det ikke blitt noe av. Og det er tross alt bare snakk om seks–sju timer om dagen, sier Nora Marie Sve (14).

Artikkelen i klassekampen tar utgangspunkt i en undersøkelse hvor 3 av 4 sier at de l forby mobiltelefon i norske skoler.

I NRK kan vi lese om Trondheim høyre som ønsker mobilfrie skoler.

– Vi vet at mange elever sliter med konsentrasjonsproblemer og stress. Man må fremstå perfekt i sosiale medier. På mange måter kommer mobiltelefonen i veien for det sosiale og den kontakten elever og lærere skal ha seg imellom, sier ordførerkandidat i Trondheim, Ingrid Skjøtskift, til NRK.

Vi er skapt for relasjoner. La oss legge bort skjermene og ta tilbake blikkontakten!

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$