Ukas ros går til Mads Valencia Osen

av | 24. jun, 2020 | Ukas ros

Mads har snudd. Fra å ikke tro på Jesus, til å få et fysisk møte med Jesus gjennom Guds ord. At han velger å dele sitt vitnesbyrd i Bergens Tidende fortjener ros! 

«Jeg var overbevist om at Bibelen var full av skrøner. Noen måneder senere var jeg ikke så sikker lenger.» 

Slik starter innlegget til Mads Valencia Osen i serien Derfor snudde jeg i Bergens Tidende – en serie som retter fokuset på personlige historier fra personer som enden har snudd seg bort fra eller til troen.  

– Det er fantastisk når mennesker får et møte med Jesus og velger å følge Ham. Enda bedre er det når troen får en betydning for menneskene rundt oss. Mads har gått via bøkene og fått et møte med Gud. Denne historien deler han videre på en fin måte. Dette ønsker vi i Tro & Medier å rose, sier kommunikasjonsleder Simen Søvik.  

Det er sjeldent personer står fram med sitt vitnesbyrd i norske, sekulære aviser. Sjeldnere er det at de samme avisene gir rom til kristne vitnesbyrd. Derfor fortjener også Bergens Tidende ros for å gi spalteplass til Mads.  

– Denne saken viser også viktigheten av god, kristen apologetikk, eller trosforsvar. Vi tror den kristne troen tåler et kritisk søkelys og at mennesker som søker sannhet vil finne det hos Gud – uten å måtte legge bort sine intellektuelle spørsmål. I det landskapet trenger vi å utruste kirken til å gi gode svar på viktige spørsmål. Historien om Mads viser fruktene av hva som kan skje når skepsis og tvil blir møtt med gode svar, sier Jarle Haugland, daglig leder i Tro & Medier 

 

Vi ønsker å rose det som er godt i mediene. Derfor deler vi ut Medierosen 2020 til en person, et program eller en redaksjon som har fremmet kristen tro eller gode verdier i mediene. Seks kandidater er nominert og DIN stemme kan avgjøre hvem som blir tildelt hedersprisen fra Tro & Medier. Les mer om kandidatene og bruk din stemme på medierosen.no

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

[gi_en_gave_iframe]
#

Siste innlegg

$
Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$