Ukas ros går til Mathilde og Audun på Boligkjøp i blinde!

av | 4. okt, 2023 | Ukas ros

Ukas ros går til Mathilde og Audun på Boligkjøp i blinde!

av okt 4, 2023

Mathilde og Audun Dolsvåg Giske var deltakere i Viaplay sitt program Boligkjøp i blinde i vår. Det kristne paret hadde bestemt seg for å vente med å flytte sammen til etter de var gift, og vi synes det fortjener ros å stå frem med dette verdisynet i mediene. Derfor gir vi Ukas ros til Mathilde og Audun!

Mathilde forteller at de skjønte ganske tidlig at noe av grunnen til at de ble valgt ut til programmet var at de skulle flytte sammen for første gang, først etter at de giftet seg.

– Før programmet startet snakket vi mye om hvordan vi skulle unngå å bli «det» paret, for vi ønsket å vise at det går an å være relativt normale selv om man tar et så unormalt valg, hva nå enn normalt og unormalt måtte være. Når vi så startet filmingen synes vi egentlig det fikk relativt lite fokus. Det ble for eksempel ikke nevnt at vi var kristne, at jeg jobber som kateket i kirken eller at Audun jobber på KG. Produksjonen var mye mer opptatte av hvem vi var og Audun sine kokospapir.😅 (Hvis du har sett episoden tar du referansen).

De hadde en intervjurunde hvor de snakket om hvorfor de hadde valgt å vente, og her syntes de, igjen, at produksjonen var tålmodige og veldig forståelsesfulle. Men så ble denne seansen veldig kuttet i programmet. Der blir det bare blir nevnt som en bisetning.

– Det synes vi var helt fint. Viktig nok til å bli nevnt, men ikke så viktig at det overskygger alt det andre vi er og står for, forteller Mathilde.

I ettertid har de utelukkende fått posetive tilbakemeldinger.

– Flere kristne synes det er kult at vi tør å stå for det vi mener, også i media. Men det er også mange som ikke har samme syn som oss som har sett episoden, og sier at de nå synes det er en fin tanke å vente. Våre grunner til å vente med å flytte sammen er ikke nødvendigvis utelukkende kristne, så det er jo fint å høre! Vi ser at det i dagens samfunn er mange som er redd for å satse og velge noen 100%. Mange vil ha en nødutgang, for «tenk hvis». Vi tror at nettopp denne tankegangen, desverre kan ha motsatt effekt og heller være med på å ødelegge forhold. Vi ville heller satse 100%, også kan det jo selvfølgelig gå skeis med oss også, men da har vi i alle fall gitt alt. Også er det jo ganske spennende å vente også, avslutter Mathilde, som nå har bodd sammen med Audun i deres nye bolig i rett over ett år. 

Vi elsker tydeligheten og ektheten i dette, og ønsker Mathilde og Audun lykke til videre! 

Bilde:  Audun og Mathilde sammen med vertene i serien. 
Foto: Viaplay fra serien Boligkjøp i blinde. 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli fast giver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$