Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros går til Maud Angelica Behn

av | 8. jan, 2020 | Ukas ros

Ukas ros går til Maud Angelica Behn

Noen ganger er ukas ros enkle og en takk til det lyse og gledesfylte. Andre ganger er det en takk til dem som tenner lys når omgivelsene er som mørkest. En slik ros er det vi deler ut denne gangen, en takk til Maud Angelica Behn for hennes tale i sin far, Ari Behns begravelse. Talen har gjort dypt inntrykk i hele folket, en ærlig, sår og kjærlighetsfull tale fra en jente som har mistet en far som opplevde at livet var for tungt å leve. Hun var ærlig med smerten over at hennes far tok sitt liv og sorgen over at han ikke ville være med i livet hennes lenger. Samtidig, midt i sorgen brukte hun talen til å vende blikket mot andre som sliter: 

– Jeg vil bare si til alle som har gått gjennom psykisk sykdom, selvskading, dårlig selvfølelse selvmordstanker eller noe annet, at det alltid finnes en utvei. Selv om det ikke føles sånn. Det er folk der ute som kan og vil hjelpe. Du kan få hjelp, og ting kan bli bedre. Alle i denne verden fortjener kjærlighet og glede – det gjør du også. Jeg ber deg med hele mitt hjerte, sjel og kropp – spør om hjelp. Det er aldri en skam å be om hjelp, selv om det er noe lite, sa Maud Angelica i sin tale. 

Generalsekretær i Landsforeningen for etterlatte etter selvmord (Leve),Terese Grøm uttalte til TV 2:

– Jeg tror og håper at hennes direkte oppfordring, fra et ungt menneske i sorg, og hennes oppfordring til å søke om hjelp om du sliter med psykisk sykdom eller livet, og går med selvmordstanker, kan føre til at flere ber om hjelp. At det finnes en annen vei enn å ta sitt eget liv. Jeg tror hennes budskap rykket i oss, det satt, sier hun. 

Dette er ikke en «Ukas ros» med applaus og jubelrop. Det er en ros med tårer, i takknemlighet for at Maud Angelica tenner lys i mørket. Våre tanker og forbønner er med henne og familien. Og vi vil understreke hennes budskap om å oppsøke hjelp. 

Trenger du noen å snakke med? 

  • Mental Helses hjelpetelefon: 116 123 (døgnåpent) 
  • Kirkens SOS: 22 40 00 40 (døgnåpent) 
  • Leve Landsforeningen for etterlatte ved selvmord: 22 36 17 00 (hverdager 9-15) eller e-post: post@leve.no  

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

[gi_en_gave_iframe]
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$