Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros går til NRK for viktig journalistikk

av | 11. nov, 2020 | Ukas ros

Ukas ros går til NRK for viktig journalistikk

av nov 11, 2020

Tro & Medier ønsker å løfte frem det positive som foregår i mediene. Denne uken vil vi rose NRK for god journalistikk, der man avdekker overgrep og setter vern av barn på dagsorden. 

I den digitale tidsalder som vi lever i, bør vern av barn og unge alltid være høyt prioritert. NRK satte sist uke lys på en skremmende trend i sosiale medier. De har på kort tid kartlagt 150 Instagram-kontoer med nakenbilder og svært seksualisert materiale av barn helt ned i 5-årsalderen. 

NRK har kontaktet Facebook, som eier Instagram, for å få dem til å slette kontoene. Svaret er at de gjør alt de kan for å fjerne slike kontoer. Men materialet ligger altså fortsatt ute.  

Alexis Lundh i HeltFri.net vil være med på å heie på NRK. 

– Det er prisverdig at NRK har avdekket dette åpne nettverket av pedofile som opererer på ulike sosiale medier, sier han. 

–Jeg er i likhet med Kripos dessverre ikke overrasket over at dette skjer. Jeg støtter reaksjonen til barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad som krever strengere kontroll. Jeg håper på flere slike avsløringer som vil motivere flere beslutningstagere til å grave dypere i denne avgrunnen. Facebook og Instagram må stilles til ansvar for hva de legger til rette for. I en kynisk verden handler dette om ressursbruk og prioriteringer som må kreves for å beskytte barn fra overgrep, sier Alexis Lundh. 

 Tro & Medier vil takke NRK for at de tar oppgaven med å beskytte barn på alvor.  

 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$