Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros går til NRK og Mesternes mester

av | 10. feb, 2021 | Ukas ros

Ukas ros går til NRK og Mesternes mester

av feb 10, 2021

Foto: SONDRE TRANSETH / RUBICON TV/NRK

Ukas ros går til NRK-programmet Mesternes mester som sendes på fredags kvelden. Deltakerne har vist et godt eksempel på hvordan heie, støtte og hedre hverandre som venner, men også som konkurrenter. De viser gode holdninger og personligheter, og verdiene deres er mer eller mindre som dratt ut fra Paulus brev til Romerne, det tolvte kapitelet. Fra vers 10 står det skrevet:  

Elsk hverandre inderlig som søsken, sett de andre høyere enn dere selv. I en eldre oversettelse står det at vi skal kappes om å hedre hverandre.  

–  I dagens samfunn, hvor meningen med livet tilsynelatende handler om å nå lengst mulig, stige høyest i gradene og å ha mest mulig anerkjennelse, er det skikkelig rørende å se idrettsutøvere kappes i å hedre hverandre. Samtidig som de jobber hardt for å bli best i sin idrett klarer de på et finurlig vis å løfte sine motstandere opp og frem, og viser på den måten genuin kjærlighet, sier Jenny Bruvik i Tro & Medier 

Blir bedre ved å gjøre andre gode 

Mennesker trenger mennesker. Det å bli sett, inkludert og anerkjent som verdifull er viktig for de fleste av oss. Utøverne i Mesternes mester har på ulike stadier i livet vært best i sine idretter. Og kanskje nettopp derfor er de også så gode på å løfte hverandre opp. De har innsett, uavhengig om de kommer fra en idrett i lag eller alene, at en er avhengig av hverandre for å være trygg nok til å bli god.  

Mesternes mester er et flott program som viser godt samhold og et gode eksempler på iver. De imponerer rett og slett både i og etter konkurranser.  

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$