Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros går til Rune Bjerga

av | 29. okt, 2020 | Ukas ros

Ukas ros går til Rune Bjerga

av okt 29, 2020

Runge Bjerga syntes mediene oppførte seg dårlig i omtalen av ekteparet som driver busselskapet Ingvars Reiser. Mange av passasjererene på en av deres bussturer var så uheldige å få korona, og Ingvar og Silje Landa ble utsatt for sensasjonsjournalistikk av verste slag. Bjerga tok opp saken på sin Facebookside. 

Tro & Medier ønsker å gi ukas ros denne gang til Rune Bjerga. Vi vil rose ham for å være et nydelig eksempel på noen som går litt bak nyhetene og får bety noe viktig for dem som står i en uønsket og ufortjent mediestorm.

Etter at Bjerga la ut innlegget, har støtteerklæringene strømmet inn til ekteparet Landa. Han forteller om deres reaksjon på sin Facebookside.
«Ekteparet Silje og Ingvar Landa som driver det vesle busselskapet ringte meg igjen i går kveld. Og i dag igjen. Flere ganger. De er veldig rørt, overveldet og satt ut av responsen fra dere. Folk skal vite at de har vært svært, svært langt nede i mørket og kunne fortelle at i natt sov de godt for første gang siden dette skjedde, det vil si når de faktisk endelig sovnet etter å ha lest hyggelige meldinger og etter at adrenalinet hadde roet seg, som de sa».
Bjerga retter i innlegget sitt en kraftig kritikk mot journalistenes arbeidsmetoder i denne saken.
«Media: Nå synes jeg faktisk dere skal tone litt ned trøkket på disse folkene og dette vesle selskapet. Det heter Ingvars Reiser, ikke «coranabussen» eller «smittebombe-bussen». De har det også tydeligvis ganske vondt. Ring heller og spør hvordan de faktisk har det og tenk at dette er enkle mennesker som prøver å holde busshjulene i gang, akkurat som alle oss andre i ei møkkatid. Be nice!»
Vi takker Rune Bjerga for hans engasjement for enkeltmennesker som blir urettferdig behandlet og omtalt. Det er flott å se støtten Ingvar og Silje Landa har fått.

 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$