Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros går til Spor

av | 6. okt, 2021 | Ukas ros

Veldig mange er gode på å snakke om inkludering. Om at ingen bør stenges ute og at alle fortjener en plass i samfunnet. Men det er ikke alltid like enkelt å gjøre det i praksisSpor er en konsertforestilling som virkelig tar ansvar for dette på en beundringsverdig måte. De har i flere år tilrettelagt for forestillinger der ungdom med nedsatt funksjonsevne får delta. Dette bidrar til glede og mestringsfølelse, mangfold og inkludering. Det fortjener ros!  
 

I serien Spor på NRK får vi møte Mats og Markus som er elever på linja for hverdagslivstrening. I forestillingen som ble vist  hovedscenen på landsdelens teater- og konserthus, Kilden, fikk begge utfordret seg på å gjøre nye ting, og mestringsfølelsen er uerstattelig. 

 

Mangfold og likeverd 

Jenny Bruvik i Tro & Medier roser serien og viser til egne erfaringer 

– Da jeg var liten, gikk jeg på en barneskole som hadde fantastisk tilrettelegging for barn med nedsatt funksjonsevne. De hadde trygge og gode klasser som de fikk være i, i tillegg til at de var med i de andre klassene når det passet. Jeg tror det var sunt og gøy for dem, men også for oss andre som fikk et mer åpent syn på mangfold og samhold.  

Bruvik peker på at dette er ressurssterke ungdom:  

– Dette erfarte jeg fra tidlig alder, der jeg lærte at de bare hadde litt andre type ressurser. Jeg synes det er fantastisk at Spor gir disse ungdommene denne muligheten, og at de setter fokus på mangfold og likeverd, sier Jenny Bruvik i Tro & Medier. 

 

Å tilrettelegge for mestring 

Når regissøren spør Markus hvorfor han har lyst til å være med på Spor, svarer han at han ønsker å oppleve hvordan det er. Han sitter i rullestol og kan ikke snakke eller synge. En skulle kanskje tro at dette var hindringer som ville gjøre det vanskelig å være med å bidra i forestillingen, men det der tar en feil. 

– Det er det å finne det den enkelte mestrer og der den enkelte kan skinne. Det bruker vi masse tid på. Å tilrettelegge så alle får vist noe, sier Elisabeth Lindland, manusforfatter og regissør.  

Vi trenger flere arenaer der det tilrettelegges for mestring, læring og mangfold, og vi vil rose regissør Elisabeth Lindland, Kristiansand Katedralskole Gimle, alle involverte og NRK som viser dette på nett.

Les tidligere Ukas ros her.

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli med i nettVerket eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

[gi_en_gave_iframe]
#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$