Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros går til statsminister Erna Solberg

av | 19. sep, 2019 | Ukas ros

Ukas ros går til statsminister Erna Solberg

av sep 19, 2019

Foto: Venstre

Ukas ros fra Tro & Medier går til Erna Solberg for hennes anerkjennelse av den kristne troens positive kraft i samfunnet. I helga var Solberg på besøk i menigheten Salt og holdt en tale der hun blant annet uttalte, ifølge Dagen: 

– Pinsebevegelsen og frikirkene er en fornyende kraft i Norge. Her skaper de fellesskap som er inkluderende og her blir dørene åpnet for enkeltmennesker.  

Hun tok også opp polariseringen i samfunnet og pekte på hvor viktig det er med frihet til å velge hva man skal tro på. Her kan tros- og livssynssamfunn bety mye, uttalte hun: 

– De har en samfunnsskapende kraft, sa statsministeren. 

Tro & Medier vil understreke viktigheten av dette budskapet.  

– Selv om også den kristne historien har elementer vi gjerne skulle vært foruten, er det ingen tvil om at kristentroen har betydd enormt mye for utviklingen og formingen av vårt samfunn. I et stadig mer sekulært samfunn, står man i fare for å miste denne forståelsen, sier daglig leder Jarle Haugland.  

Han mener dette skaper et samfunn som forsøker å skyve tro inn i privatsfæren, i en tro på at vi da vil få en slags livssynsnøytralitet igjen:  

– Problemet er at en slik nøytralitet ikke finnes. Alle mennesker har et livssyn, både religiøse og ikke-religiøse, som former holdninger og handlinger. Inn i et slikt klima, er det prisverdig at statsministeren bekrefter kristentroens positive samfunnskapende kraft, uttaler Haugland. 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$