Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros går til studentene Bafondoko og Indrestrand for sitt Si ;D-innlegg i Aftenposten

av | 31. okt, 2018 | Ukas ros

Ukas ros går til studentene Bafondoko og Indrestrand for sitt Si ;D-innlegg i Aftenposten

av okt 31, 2018

I et Si ;D-innlegg i Aftenposten tar studentene Leon Bafondoko (20) og Eskil Gaasø Indrestrand (19) spørsmålet «Hvorfor tro på en skaper når vi vet Big bang skjedde?» og snur det rundt til: «Hvorfor forske på noe når man ikke forventer svar?». 

I innlegget argumenterer studentene for at kristen tro gir et rasjonelt grunnlag for å drive naturvitenskap. Ikke minst refererer de også til John Lennox, som nylig var i Norge. Lennox, tidligere matematikkprofessor hos Oxford og vitenskapsfilosof, holdt foredrag på Universitetet i Oslo og i Agder, i tillegg til at han var med på Veritaskonferansen. Han uttalte at kristen tro gir et rasjonelt grunnlag for å drive naturvitenskap.  

Det er akkurat dette studentene argumenterer for i innlegget. 

– Det er gledelig å se to unge, kristne studenter ta til tastaturet og skrive et godt innlegg som Aftenposten publiserer på sine sider. Det er et stort behov for stemmer i offentligheten som peker på den kristne tros relevans og troverdighet i møte med vitenskapen. Derfor roser vi Bafondoko og Indrestrand for nettopp å være en slik stemme, sier Simen Søvik, kommunikasjonsleder i Tro & Medier. 

Den kristne tro gir bedre grunnlag enn ateisme for vitenskap, og vi kristne må komme på banen med et aktivt, positivt og faglig begrunnet forsvar for vår kristne tro. 

«Det er faktisk fornuftig å mene at kristen tro gir et fornuftig grunnlag for å drive naturvitenskap, i motsetning til det grunnlaget ateistene bygger sin vitenskap og kunnskap på», skriver de i teksten.  

Leon Bafondoko (20) er student i Sosiologi og samfunnsanalyse ved Nord Universitet og Eskil Gaasø Indrestrand (19) studerer statsvitenskap ved NTNU. De avslutter teksten med å svare på spørsmålet: «Hvorfor tro på en skaper i en verden som ble skapt av big bang?» 

«Som svar på spørsmålet fra ateistene ønsker også mange kristne et svar på motspørsmålet: «Hvorfor forske på naturvitenskapelige fenomen om en ikke har mål eller noen fornuftige forventninger om å oppdage orden og system i naturen?»

Skjermdump fra Aftenposten

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$