Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros går til Thor Haavik i TV2-serien Torpet

av | 20. sep, 2022 | Ukas ros

I serien Torpet på TV2 ble smuglersprit fraktet inn på gården og satte presten Thor Haavik og de andre deltakerne i et moralsk dilemma. De andre ville gjennomføre en smugleroperasjon, men Haavik kjente på at dette ble galt, og bestemte seg for at dette ville han ikke være med på. Han endte opp med å forlate programmet etter han tapte en tvekamp som han meldte seg frivillig til mot at de kvittet seg med spriten.  

Det står stor respekt av å stå for sine moralske overbevisninger med den muligheten at man går glipp av en stor og spennende opplevelse. Derfor tildeler vi Ukas ros til Thor Haavik!  

I følge TV2.no var Thor Haavik klar på at han ikke ville være med på noe som sendte den historiske eieren av gården i fengsel i 1922.  

Er sosiale medier en misjonsmark? Les Mediekommentaren her. 

– Det ble en veldig diskusjon på det. Og det var jo tøft. Det er vanskelig å være alene i en slik situasjon. Så da endte jeg opp med å si at hvis vi kvitter oss med dette brennevinet så kan jeg være den første som går i kampen, deler presten. 

– Jeg meldte meg til kampen for at vi ikke skulle involvere oss i det som førte den forrige eieren i fengsel, rett og slett, sa Haavik til TV2.no. 

Haavik endte opp med å tømme ut smuglerspriten i skogen, noe han var lettet over da politiet ankom gården kort tid etter. Det tok derimot ikke lang tid før både Mogenstad og Scott begynte å angre, og forsøkte å ta opp igjen spritsmuglingen, ifølge TV2.no. 

Se klipp fra episoden på TV2 her. 

 

I følge TV2.no hadde Haavik på forhånd satt seg fire mål. 

– Det første målet er å få venner for livet. Andre målet er kjærlighet – at jeg prøver å vise Jesus godhet. Tredje mål er å fremme det kristne budskap på en god måte, og det fjerde målet er å være der lenge. Hvis jeg skal få gjort de tre første målene, avhenger det av at jeg får være der en stund, sier han og humrer. 

 

 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli fastgiver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

[gi_en_gave_iframe]
#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$