Ukas ros til Erna Solberg

av | 17. nov, 2016 | Ukas ros

I Stortingets spørretime ble Erna Solberg spurt om skolegudstjenestene fortsatt hadde en plass i norsk skole? Statsministeren var tydelig på at det hadde den.

Unnlatelsessynd

– Ingen skal pålegges å gå i julegudstjeneste, men å ha det tilbudet mener jeg er helt naturlig del av den norske skolehverdagen. Jeg mener det blir rart og en liten unnlatelsessynd hvis vi skal tilpasse oss så mye at vil vi unnlater å ta med den viktigste delen av hvorfor vi feirer jul. Det å miste det båndet vil være en formidling som er et brudd med vår historiske grunnlag, sa Solberg.

Statsministeren har også lagt ut en video på sin egen Facebookside, der hun poengterer at du ikke kan forstå Norge hvis du ikke også skjønner hva kristendommen har betydd, og har en opplevelse av hva det faktisk er å være på gudstjeneste. 

Hun understreker videre at hun mener vi blir sterkere i møte med andre kulturer og andre måter å tenke på jo mer vi selv også forstår og skjønner vår bakgrunn.

Tro og kulturarv

– Det er veldig bra at Erna Solberg er tydelig på viktigheten av å bevare skolegudstjenester. Det er et viktig tilbud til elevene, sier Berit H. Steensen i Familie & Medier. 

– Det er et sterkt signal statsministeren sender. Det viser at det er politisk vilje til å videreføre en viktig ordning som både handler om tro og religionsforståelse, men også om å videreføre vår kristne kulturarv, sier Steensen.

#

Siste innlegg

$
Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$