Ukas ros til «Her svikter Norge»

av | 12. des, 2014 | Ukas ros

«Min voldtekt stemmer ikke overens med bildet jeg har fått av hva en voldtekt er.» Dette er hovedgrunnen til at et fåtall faktisk søker hjelp etter å ha blitt utsatt for voldtekt eller seksuelle overgrep, skriver NRK. Det antas at mellom 8.000 til 16.000 blir enten utsatt for voldtekt, eller forsøk på voldtekt, hvert år.

Informasjon om hva som skjer på overgrepsmottakene, hvilken straff det gis for overgrep og skammen forbundet med å bli utsatt for en voldtekt er blant temaene som belyses.

Gråter etter jobb

I sakene innen eldreomsorgen i serien «Her svikter Norge» handler det blant annet om at ansatte føler at de ikke har tid eller ressurser til å gjøre nok for de eldre. Helsedirektør Bjørn Guldvog forteller at det skjer brudd på menneskerettighetene innen eldreomsorgen.

Eldreomsorg og voldtektsofre er to av tre temaer som blir gransket i serien «Her svikter Norge». «Målet har vært å vise at systemsvikten har vært godt kjent og dokumentert. Likevel har ikke vi som samfunn evnet å løse problemet», skriver NRK. Det er journalistene Kirsti Haga Honningsøy og David Vojislav Krekling som står bak sakene.

Roser samfunnsbyggende arbeid

Dette er kritisk journalistikk som vi som samfunn trenger mer av. Familie & Medier ønsker derfor å rose NRK for den jobben de har gjort med å vise dokumentasjonen og løfte frem situasjonen for disse gruppene. Temaene har vært tatt opp på Stortinget som en følge av denne serien og det viser at god journalistikk kan bidra til positiv forandring i samfunnet, sier fungerende leder for Familie & Medier, Linda Askeland.

#

Siste innlegg

$
Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$