Ukas ros til «Mobil-lappen»

av | 22. sep, 2016 | Ukas ros

I samarbeid med organisasjonen Barnevakten har Telenor Norge utviklet en nettbasert test beregnet for barn mellom 8 og 11 år. Den fungerer som en sjekk på at barnet er forberedt på de utfordringene som følger med den første mobiltelefonen. 

Den nye tjenesten fra Telenor skal gjøre det tryggere og enklere for norske barn å ta i bruk sin første mobiltelefon, skriver Barnevakten.

Hva gjør du om noen skriver noe stygt til deg? Hvis et spill er gratis å laste ned, betyr det at det ikke koster noe å bruke det? Dette er noen av spørsmålene som barna må ta stilling til når de «går opp» til Mobil-lappen. 

– Mobiltelefonen åpner opp for fantastiske muligheter til kommunikasjon, underholdning og læring. Dessverre kan mobilbruk også by på noen utfordringer, og det er viktig med god informasjon og at man som bruker bevisstgjøres på rettigheter og forpliktelser, og på gode valg for å ta vare på seg selv og andre. Dette gjelder spesielt opplevelser med nettmobbing, svindel og tilnærminger fra andre som ikke vil barnets vel, sier Kjellaug Tønnesen i Barnevakten.

Administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen, sier at de ønsker å ta ansvar for å finne gode verktøy som gjør at foreldre kan lære barna å beskytte seg selv mot det de farene som truer

– Dette er et flott vektøy som legger til rette for dialog mellom foreldre og barn når de skal få sin første mobiltelefon, sier Berit H. Steensen i Familie & Medier.

 

 

#

Siste innlegg

$
Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$