Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros til Nåde-skilt på Ål stasjon

av | 9. feb, 2017 | Ukas ros

Konfirmantene var, som Luther, opptatt av nåde-begrepet. De snakket om nåde, hva det betydde og spurte folk på gaten hva de la i ordet nåde. De utformet så sine egne teser. Av de 30 tesene ble det plukket ut 6 stykker som står på skilt i sentrum av Ål. 

Tekstene på disse skiltene er: nåde – heilt fri, nåde – ein ny sjanse, nåde – god nok for Gud, nåde – heilt gratis, nåde – Guds kjærlighet.  

Da skiltene skulle settes opp, var det tog fra kirken og rundt i sentrum med ordføreren i spissen. 

– Alle trenger nåde, sier ordfører Solveig Vestenfor. 

Det er trosopplæreren i Ål, Johanne Marie Jordet, og kirkeverge Kjellfred Dekko som har ledet prosjektet. 

Nådeskiltene kom opp 8.januar og blir hengende gjennom hele reformasjonsåret. NRK skal reise med tog i Sommeråpent i år og toget skal stoppe på Ål stasjon. 

– Dette er en glimrende mulighet til å gjøre Jesus synlig i mediene, men også gi en personlig hilsen til de som leser skiltene. Nåde er kjernen av det kristne budskap, og det er fantastisk at det formidles til alle gjennom Nåde-skiltene på Ål, sier Berit H. Steensen i Familie & Medier.  

Se video fra det flotte prosjektet i videoen under:

 

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$