Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros til Odd Eidner for andakter i NRK

av | 14. jun, 2017 | Ukas ros

«Vil takke ukas andaktsholder på NRK P1 for gode Bibel- og Jesussentrerte andakter. Veldig bra!» skrev en kvinne til oss i Tro & Medier, om andaktene Odd Eidner hadde holdt på NRK. Hun er ikke alene om å sette pris på andakter med denne profilen.

– Vi ser tydelig at det er andakter med klart evangeliefokus som skaper mest begeistring blant dem som henvender seg til oss, sier daglig leder i Tro & Medier, Jarle Haugland. – Odd Eidners andakter forrige uke har gitt gode tilbakemeldinger, med rette. Andaktene hadde bibelteksten som bærende element og Bibelens hovedperson, Jesus, i sentrum. En stor takk til Odd Eidner!

Haugland mener at dette er noe folk ønsker mer av. – Ut fra tilbakemeldingene vi får, ser vi at det er et sterkt ønske om at bibelhistoriene skal være bærende element i andakten, ikke menneskers egne betraktninger. De skal være med på å underbygge bibelteksten, sier han.

Han ser også at mennesker ikke setter pris på at andakten brukes som en debattarena: 

– Det har skjedd noen ganger at andaktsholderne bruker denne plattformen til å agitere for likekjønnet vigsel eller homofiles rettigheter. Dette er et spørsmål som splitter kristen-Norge i dag, ikke minst Den norske kirke. I Tro & Medier mener vi at Morgenandakten bør sentreres rundt temaer som kristenheten kan samles om, med bibeltekster, Fader Vår og Velsignelsen som bærende element og med Jesus i sentrum, sier Haugland.

Tro & Medier gir en velfortjent «Ukas ros» til Odd Eidner og takker for andaktene!

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde/NRK

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$