Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros til Pokémon Go-kateket

av | 11. aug, 2016 | Ukas ros

Olsvik kirke er en gym og grafittien på veggen er et Pokéstop, som begge er viktige steder i spillet Pokémon Go.  Dermed samler mange seg ved kirken for å spille. Kateket Sven-Ove Rostrup i Olsvik kirke tok sist søndag initiativ til å invitere spillerne inn i kirken. Der fikk de tak over hodet, gratis WiFi saft og vafler.

– Det er kjekt å kunne bruke kirken til noe sånt også, sier Rostrup til BA. Han forteller at han spiller selv, og synes det er greit å være med på det barn og ungdom driver med.

På søndag gjentar de suksessen. Da er det gudstjeneste med påfølgende "Pokékaffe".

– Vi ønsker å vise at vi fins, og at vi er til for alle som bor her. Da vi fikk ideen tenkte vi at det var en fin måte å profilere kirken på. Nå kan nye mennesker bli kjent med bygget og kirkerommet vårt, sier kateketen til avisen Dagen. 

 Flere medier har skrevet om Pokémon-stuntet til Olsvik-kateketen, og nå har også Fana kirke åpnet dørene for spillentusiastene etter initiativ fra ungdomsledere i menigheten.

– Familie & Medier synes dette er et kjempebra initiativ. Dette skaper engasjement. Det er en fin måte å komme i kontakt med personer i nærmiljøet, profilere kirken og samtidig innbyr det til samtale og fellesskap, sier redaktør Berit H.Steensen.

– Det er også flott at flere kirker ønsker å gjøre det samme, sier hun.

Foto: Bjørn Olav Hammerstad

 

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$