Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros til «rusuka» på NRK Super

av | 2. jun, 2016 | Ukas ros

– Vi mener det er viktig at barn forstår at de ikke er alene om problemet og at det ikke er greit at voksne drikker for mye, skriver NRK.

NRK Super skriver på sine nettsider at bakgrunnen for at de har en rusuke, er at de ønsker å ta på alvor barn som opplever at foreldre drikker for mye.

Tenk deg om

Alkovettorganisasjonen Av-og-til oppfordrer voksne til å tenke seg om når de drikker alkohol når barn er ti lstede.

– Holdninger til alkohol etableres tidlig i livet, og voksne er viktige rollemodeller for sine barn.

De presiserer videre at det er en klar sammenheng mellom foreldrenes alkoholbruk og hvor mye barna kommer til å drikke senere i livet.

Klar oppfordring

Også NRK Super kommer med en klar oppfordring:

– Barn som opplever dette tror at de er alene om dette problemet, men det er flere barn som føler på det samme. Så hvis du har dette problemet selv, eller kjenner noen som har det: Si ifra til en voksen for du er ikke alene.

De har laget en egen serie omkring temaet rus og foreldre, og inviterer barna til å se ulike program der de møter situasjoner relatert til alkoholbruk. Barna får også mulighet til å kommentere hva de har sett i egne kommentatorfelt.

Ny dimensjon

– NRK Super våger å sette et vanskelig og viktig tema på dagsorden. Det bekrefter vår opplevelse av at det er en kanal som har omsorg for barn og ønsker å gi dem en trygg og god mediebarndom, slik de selv uttaler i sin visjon, sier Jarle Haugland i Familie & Medier.

Medieformidling til barn skal selvsagt være preget av lek og moro, men med rusuka – og fjorårets temauke om skilsmisse – bringer NRK Super en ny dimensjon til kanalen, understreker Haugland.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$