Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros til Tromsørussen

av | 3. mai, 2018 | Ukas ros

Ukas ros til Tromsørussen

av mai 3, 2018

Foto: NeonNero/Flickr
(illustrasjonsfoto)

Vi ønsker å rose Tromsørussen som går foran med et godt eksempel og dropper alle knutene knyttet til sex og alkohol.  

– Alkohol er fellesnevneren i #metoo og det er gledelig at russen tar dette på alvor. Med de alvorlige overgrepssakene vi har sett i russemiljøer, og de langvarige konsekvensene det har, vil dette og være med og forebygge, sier Alexis Lundh, leder for Heltfri arbeidet i Tro & Medier.

Det er tøft av et samlet russestyre i Tromsø å gå motstrøms og bytte ut alle knutene knyttet til sex og alkohol med alternative knuter. Begrunnelsen til russepresidenten viser også at ungdommene har forstått alvoret og problemene slike knuter kan gi.

– Russetiden handler for mange om tradisjon og da at feiringen er bygget rundt sex og drikking, men vi vil ikke oppfordre til oppførsel som kan gå ut over helsen eller andre mennesker, sa russepresident Even Grønbech-Hope til iTromsø.no.

Sex er ment som en frukt av kjærlighet, det er vakkert og noe Gud selv har skapt. Han har også gitt seksualitet rammer og grenser fordi det er verdifullt og ment å beskyttes. Dette er noe vi ikke kan ta lett på eller bruke som belønning i form av russeknuter. Konsekvensene av grenseløs sex er dype og langvarige og jeg møter ofte denne tematikken i møte med unge. Dette handler om selve definisjonsmakten av ordet kjærlighet. At russen selv sier at nok er nok er et tydelig signal til oss voksne som vi ikke kan ignorere, sier Alexis Lundh. 

 

Foto: NeonNero/Flickr
(illustrasjonsfoto)

Les mer om Heltfri.net her og meld deg gjerne på nyhetsbrevet hvis du er nysgjerrig på arbeidet.

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$