Vi vil bidra til ny bibelbegeistring

av | 14. des, 2022 | Mediekommentaren

Vi vil bidra til ny bibelbegeistring

des 14, 2022

Av Jarle Haugland

«Bibelen ble ikke gitt oss for å øke vår kunnskap, men for å forvandle våre liv», skal evangelisten Dwight L. Moody ha sagt. Han levde på 1800-tallet, men hans påstand er ikke mindre sann i dag, til tross for at verden har hatt en helt utenkelig utvikling siden den gang. Bibelen er for alltid Guds levende ord som har i seg en kraft til å forvandle mennesker og samfunn.  

Jeg lurer på om vi som etterfølgere av Jesus fra tid til annen glemmer denne viktige sannheten. I en tid der det kjempes om vår oppmerksomhet, står vi i fare for å nedgradere Bibelens plass i hverdagen. Ja, vi står til og med i fare for å nedgradere Bibelens plass i menigheten og misjonsoppdraget. Det er Guds ord som skaper tro, og jeg er overbevist om at dersom vi skal se en ny generasjon vende seg til Gud, trenger vi å gjenoppdage den livgivende kilden Bibelen er. 

Derfor kommer nå vi i Tro & Medier, i samarbeid med Norsk Bibel, ut med hele Bibelen på podkast. I fjor gav vi ut Det nye testamentet, men nå er også Det gamle testamentet lest inn og legges gratis ut på alle plattformer der man kan høre podkast! Dette gjør vi med glede og i forventning til at vi skal få se en digital bibelbevegelse, ikke minst blant unge og unge voksne. Vår bønn er at stadig nye mennesker må møte Gud og slå dype røtter ned i hans livgivende budskap til oss. 

Mange strever med å lese Bibelen, og vi har fått tilbakemeldinger fra mennesker som nå får hjelp gjennom å lytte til Bibelen, dag etter dag. Jeg er overbevist om at det setter dype, gode spor. 

Norsk mediebarometer 2021 forteller at det er unge mennesker i alderen 16 til 24 år som hører mest på podkast eller lydbok (som er samme kategori i statistikken). 20 prosent i denne aldersgruppen lytter daglig på podkast eller lydbok og de bruker i gjennomsnitt to timer daglig på dette. Det forteller oss at potensialet er veldig stort for å nå kommende generasjoner med Guds ord. Siden vi lanserte Det nye testamentet våren 2021, har vi hatt over 430 000 nedlastede kapitler av Bibelen.  

Målet er ikke først og fremst at alle skal høre på vår podkast, vi vil være en del av et større bilde. Les gjerne Bibelen høyt for hverandre på gudstjenester og i smågrupper. Syng Bibelen. Fortsett å lese papirutgaven. Del gode vers fra Bibelen via appen YouVersion. Da kan vi sammen bidra til at Guds folk igjen leser Bibelen og lar Gud få åpenbare sitt ord for oss, så vi kan huske hans storverk og vende oss til ham i begeistring og tilbedelse!

Kommentaren kan fritt benyttes med kildehenvisning. 

Be med oss:

Himmelske Far, vi ber for alle som arbeider i mediebransjen. Åpenbar for dem de uendelige dybdene i din kjærlighet. Vis dem veien til et liv i et levende fellesskap med deg, her i livet og i evigheten, gjennom din sønn Jesus Kristus. Vi ber om at de som søker deg, finner deg, at sårede blir helbredet, at desillusjonerte får håp, trette får nye krefter og at din godhet fyller deres liv. 

Amen. 

 

Det er alltid viktig å be for mediene! Meld deg på bønnebrev her! 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene. Bli fastgiver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

[gi_en_gave_iframe]
Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

#

Siste innlegg

$
Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$