Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

– Vil være et trofast vitne for Jesus der jeg er

av | 16. okt, 2017 | Nyheter

– Vil være et trofast vitne for Jesus der jeg er

av okt 16, 2017

Foto: Thomas Kleiven

– Jeg er glad jeg ikke er kalt til å være suksessfull, men til å være trofast, sa en glad Andreas Håtveit da han i 2016 mottok Medie­rosen fra Tro & Medier. Han fikk Medierosen for sitt tydelige kristne vitnesbyrd i flere tv­program.

Andreas Håtveit er oppvokst i Hallingdalsbygda Sudndalen, i et kristent hjem. Han er en av verdens beste freestylekjørere gjennom tidene, og har 8 X Games-medaljer. Han vant X Games i Aspen i 2008 og avsluttet karrieren med 4. plass i OL i Sotsji 2014.

Foreldrene hans driver Hermon Høyfjellssenter og har gjort det i 38 år.

Andreas er nå med i driften av Skibyen ved Høyfjellssenteret. Det er en landsby der all kommunikasjon foregår på ski om vinteren og til fots om sommeren. Her kan du leie hytter, kjøre alpint eller gå langrenn. Andreas tilbyr også railekurs, jibbe-instruksjon og utleie av Skibyen terrengpark.

Tre ord som beskriver deg som person?

– Kristen, far og ektemann.

– Hvordan er din rolle som kristen i det miljøet du er i som profesjonell freestyle-kjører?

– Jeg er frelst av nåde og jeg vet hvem jeg er uten Jesus. Jeg er glad jeg ikke er kalt til å være suksessfull, men jeg er kalt til å være trofast.

– Jeg prøver å være et trofast vitne for Jesus der jeg er i mediene. Jeg trår feil jeg også, men jeg har valgt å tenke gjennom hvordan jeg skal takle ulike situasjoner. Da er jeg forberedt.

– Du er et forbilde for mange og en sterk rollemodell: kul, ung, sporty, skistjerne og kristen. Er du bevisst på denne rollen?

– Jeg er blitt fortalt at jeg er et forbilde. Men jeg tenker ikke på dette til daglig. Det føles rart, men på ingen måte en byrde. Jeg ønsker å være et forbilde for Jesus og være tro mot evangeliet.

– Er det en åpenhet for å snakke om tro og livssyn der du ferdes?

– Det er både og. I mediene generelt er de veldig åpne. Jeg tror det er fordi det er en mangelvare. De fleste vil ikke svare på de store spørsmålene i livet: hva de tror på og hvorfor. Når jeg er på tv-innspillinger slik som «Mesternes Mester» og liknende har det vært mange spørsmål og samtale om dette i forkant og under opptakene.

{

«Jeg ble en kristen i 2010. Før det kalte jeg meg kristen, men jeg trengte å forstå at jeg var en synder.»

 

– Andre ganger, i skibakkene, har jeg prøvd å fortelle om Jesus i skiheisen. Da hender det at de ikke har villet stå på ski med meg resten av dagen, sier han lattermildt.

– Har du et fellesskap, en bibelgruppe eller liknende, der du får påfyll?

– Jeg ble en kristen i 2010. Før det kalte jeg meg kristen, men jeg trengte å forstå at jeg var en synder. Jeg trengte Jesus til å tilgi min synd. Da jeg oppdaget dette valgte jeg å leve livet for ham. Jesus døde for syndere, ikke for gode mennesker.

– Da jeg ble kristen slettet jeg alt på iPaden min og lastet ned ting som hadde med teologi og kristendom å gjøre. Der lærte jeg mye. Det er også en ukentlig bibelgruppe på hotellet til foreldrene min, samt en menighet på Geilo.

– Tenker du at tilgang på ressurser via medier, nett og iPad er viktig?

– Det er supert. Der kan man ved bare et tastetrykk for eksempel lese kirkehistorie og finne ut hva kirkefedrene mente om viktige teologiske spørsmål. Det er en fantastisk ressurs i den tiden vi lever i, og som kristen er det en viktig ting å kunne utnytte.

Andreas Håtveit er en av verdens beste freestylekjørere gjennom tidene, og har 8 X Games-medaljer. Han vant X Games i Aspen i 2008 og avsluttet karrieren med 4. plass i OL i Sotsji 2014.

– Har du noen refleksjoner som du ønsker å dele når det gjelder det å være en kristen?

– Evangeliet er det viktigste for meg. Jeg er oppvokst i et kristent hjem, men var ikke kristen. Jeg ble aldri konfrontert med et reint evangelium. Det var hele tiden sukret. Jeg vridde og vendte på budskapet for å få det til å passe mitt hode, og mitt syn på Gud.

– Det er viktig å ha fokus på hvem Gud er i Bibelen, og ikke være redd for å holde frem hvem Gud er.

– Hva tenker du om det å være så tydelig i mediene og generelt i livet?

– Etter at jeg ble en kristen var jeg veldig takknemlig for at jeg var blitt frelst. Jeg tror på et klart og tydelig evangelium med synd og dom. Jeg ble selv opptatt av å finne ut hva evangeliet egentlig er, og kunne forkynne dette til andre mennesker. Jeg gikk gjennom de store spørsmålene med meg selv, og bestemte meg før intervjuer hvordan jeg ville svare for meg. Det er viktig å få fram evangeliet, og jeg prøver å være et trofast vitne for Jesus.

– Du fremhever at du vil være en tydelig kristen. Hvorfor er det viktig å stå frem som kristen også i offentligheten?

– Det er viktig. Paulus har sagt at vi er i verden, men ikke av verden. Og Jesus sier at vi skal forkynne evangeliet til alle. Det er en viktig del av evangeliet og bibelsk lære. Det er ikke bare en privatsak.

{

«Et godt tips er å tenke gjennom ting på forhånd og ha et klart svar. Det har hjulpet meg veldig.»

– Hvordan reagerer folk på åpenheten din?

– Folk reagerer forskjellig. Jeg er ikke kalt for at flest mulig skal omvende seg, eller synes jeg er «toppers». Jeg er kalt til å være trofast, og forkynner evangeliet uavhengig av om folk synes det er gøy eller ikke, sier Håtveit med et smil.

– Har du en utfordring til de som synes det er utfordrende å være tydelig med sin tro?

– Det er en utfordring for meg også. Det er en kamp hver gang. I forhold til det som jeg gjør på ski, som jo egentlig skal være ganske skummelt, synes jeg det er mye skumlere å fortelle folk om Jesus. Det har kanskje noe med stolthet å gjøre. Et godt tips er å tenke gjennom ting på forhånd og ha et klart svar. Det har hjulpet meg veldig.

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$