Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Vinnere av Medierosen 2022 er…

av | 6. sep, 2022 | Nyheter

Vinnere av Medierosen 2022 er…

av sep 6, 2022

Medierosen 2022 går til NRK og Salhus menighet for påskegudstjenester fra Salhus Kirke.  

Tro & Medier deler i 2022 ut Medierosen til NRK og Salhus menighet, for årets påskegudstjenester fra Salhus Kirke. Daglig leder i Tro & Medier, Jarle Haugland, ser frem til å dele ut prisen på et eget arrangement 4. oktober i Salhus menighet, hvor både NRK og menigheten vil være representert. 

– Det er en glede å gi Medierosen 2022 til NRK og Salhus menighet. I årets påskegudstjenester formidlet de et sentralt budskap på en måte som begeistret og engasjerte seerne. I tillegg til stemmene som folk gav dem, har vi fått en rekke takknemlige tilbakemeldinger etter disse

gudstjenestene. Dette viser at slike programmer har en viktig og positiv plass i NRKs sendeskjema, og ekstra flott er det at prisen i år kommer samtidig som NRK starter med tv-gudstjenester hver søndag. Forhåpentlig vil NRK oppleve dette som en bekreftelse på at denne satsingen er riktig, sier Haugland.  

Dansere på en av påskegudstjenestene fra Salhus menighet på NRK. 

Stillshot: NRK

Fra påskegudstjenestene på NRK.

Stillshot: NRK

– En dyktig gjeng.  

Gudbjørn Bondhus, koordinator for gudstjenestene i NRK Livssyn, er takknemlig.
– Det er veldig hyggelig å få Medierosen. At folk har stemt fram påskegudstjenestene fra Salhus viser at disse tre gudstjenestene har gitt seerne og lytterne noe som de har satt pris på. Det er akkurat det vi er ute etter med det vi produserer, sier han.  

Han forteller at Salhus menighet er en engasjert og dyktig gjeng, både når det gjelder det musikalske og det øvrige innholdet.  

– Jeg synes det er viktig å understreke at produksjonsteamet fra NRK i Bergen og folkene fra menigheten skal ha det aller meste av æren for at disse gudstjenestene ble tildelt denne prisen, sier han. 

Producer i NRK med ansvar for opptakene, Lars Chr. Wallace, peker også på menighetens sentrale rolle i produksjonene. 

Vi i NRK synes selvsagte dette er veldig stas, men først og fremst er det Salhus menighet som har æren for dette. De har satt sammen mange gode, lokale krefter og resultatet ble suverent. Samarbeidet med menigheten var strålende, og alle hadde det kjekt på jobb de dagene opptakene varte, sier Wallace.  

Når det gjelder den nye satsingen med gudstjenester på NRK TV hver søndag, forteller Gudbjørn Bondhus at de har registrert veldig mange positive tilbakemeldinger.  

– Noen meldinger har kommet direkte til NRK, mens andre har skrevet i kommentarfelt på nettet. Så det er tydelig at folk setter stor pris på det, sier Bondhus.  

– Betyr kjempemasse. 

Sogneprest i Salhus Menighet, Hanne Kanchan Zimmermann Ølberg, sammen med stab og menighetsråd, synes det er veldig stas å få tildelt prisen sammen med NRK.  

– Det betyr kjempemasse, tusen takk! Da vi ble utfordret av NRK til å ha gudstjenester i påsken ble vi fort enige om at hovedmålet vårt måtte være å løfte Jesus frem på en god og naturlig måte. Dette har vi fått veldig mange gode tilbakemeldinger på at vi lyktes med. Det er veldig hyggelig at Tro & Medier også har lagt merke til hvor mange som ble nådd med disse gudstjenestene og hvor godt samarbeidet mellom Salhus menighet og NRK fungerte, sier Ølberg, som skryter av NRK.

Påskegudstjenestene på NRK fikk mange gode tilbakemeldinger.

Stillshot: NRK 

– Vi følte oss sett og hørt med våre ønsker. De heiet på oss og satte stor pris på at vi brukte lokale krefter. De var tydelige på at jobben deres først og fremst var å vise frem VÅRE gudstjenester på best mulig måte. Dette gjorde de helt strålende, sier hun, og sier de er glade for denne muligheten. 

– Vi er takknemlige for at vi fikk muligheten til å peke på Jesus og å få vise frem våre flotte og varierte gudstjenester i den viktige påskehøytiden. Vi ville vise at det er mye som er mulig i rammen av gudstjenester i Den Norske kirke, både innhold, liturgi og musikk. Folkekirken skal favne bredt og dette håper vi gudstjenestene våre også gjorde. Det er viktig at tro og livssyn får en naturlig og mye større plass i media fremover, vi vil være med å bidra!

Godt samarbeid. 

Ølberg sier de har gjort seg verdifulle erfaringer gjennom samarbeidet, og nevner samarbeid på tvers av grupper i bygdene.  

– Det var en veldig god idè, selv om det er mye arbeid. Korps, kor, skoler, klubber og organisasjoner var alle positive og syntes det var stas å få være med på TV-gudstjenester. Dette har vært en ordentlig «boost» for hele menigheten og bygdene våre. Vi er stolte av den vakre, snart 100-årige kirken vår. Vi lærte også at det enkle ofte er det beste. Barnetegninger som ble vist under gudstjenestene høstet for eksempel veldig mye ros, forteller sogneprest Ølberg, som legger til at de også har sett at det har vært et stort behov for gode gudstjenester på TV. Hun heier på NRK som nå skal sende gudstjenester på TV hver søndag. 

– Jeg tror folk flest (med noen unntak som roper høyt) setter stor pris på dette og har savnet gudstjenester på TV. Kjempebra av NRK å sende gudstjenester hver søndag!  

 

Tro & Medier gratulerer NRK og Salhus Menighet, og gleder seg til å feire med prisutdelingen i begynnelsen av oktober.  

 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli fastgiver i Tro & Medier eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$