Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Advent og kristent juleinnhold på NRK

av | 11. des, 2023 | Nyheter

Advent og kristent juleinnhold på NRK

av des 11, 2023

Vi har hentet inn en liste over barne- og familieinnholdet med det kristne julebudskapet hos NRK denne adventstiden og julen. Det er vanskelig å ha full oversikt, men her er en del av desemberutvalget. I tillegg finnes sikkert mer både på TV, radio og nett med elementer fra kristen juletradisjon og kristen julefeiring.

For barn:

SUPERJULEEVANGELIET- En dramatisering av juleevangeliet

Hele den sammenredigerte versjonen på 18 minutter – sendes flere ganger lineært fra 19.desember til og med lille julaften.

Løftes i NRK Super TV og NRK TV på julaften

 

JULAFTEN – episode fra vår serie om religion m/Selma Ibrahim om hvorfor vi ferier julaften

Sendes lineært på NRK Super på lille julaften og løftes i NRK Super TV og NRK TV julaften

 

ADVENT – episode fra vår serie om religion m/Selma Ibrahim om hvorfor vi markerer advent

Sendes lineært på NRK Super og løftes i NRK Super TV og NRK TV.

 

LUCIA – episode fra vår serie om religion m/Selma Ibrahim om hvorfor vi markerer Lucia-dagen

Sendes lineært på NRK Super og løftes i NRK Super TV og NRK TV

Rundt Luciadagen 13.desember sendes og løftes også: Karsten og Petra musikkvideo: «Santa Lucia»,  Fantorangen Sangkassa: «Santa Lucia», Vilda og Pappa – episode: Santa Lucia. Og blant annet Jul i Svingen og andre julekalendere med Lucia-markering.

 

MUSIKK:

NRK Super Radio er julekanal i desember måned og spiller regelmessig julemusikk som har et kristent budskap.

På TV får vi kjente og kjære julesanger i Julemorgen i år: bla «Nå tennes tusen julelys» og «En stjerne skinner i natt».

Musikkvideoer bla med Karsten og Petra og Fantorangen som synger julesanger med kristent budskap vises hyppig både lineært og løftes i strømmetjenestene.

 

Videre har NRK et bredt programtilbud i desember som når både godt voksne, unge voksne, familier og barn:

 

Forkynning og livssyn

Som alltid blir det tru- og livssynsinnhald på radio og TV i desember og i jula. Det blir gjensyn med ein del program også: adventsserien Advent – hva er jul for deg? vil gå frå 1. søndag i advent på NRK2. Gjensyn med Salmeboka minutt for minutt starta sist helg på NRK2 og vil gå laurdag og søndag morgon til og med nyttårshelga.

Dokumentaren Tro kan flytte fjell blir også vist på nytt. Første juledag viser NRK1 dokumentaren om dei gresk-ortodokse nonnene som kjem til den vesle bygda Valldal på Sunnmøre. Dei skal bygge eit majestetisk kloster ytst på ei utilgjengeleg fjellhylle til ære for Olav den heilage. Det dristige prosjektet splittar bygda.

Advent vil markerast i gudstenestene på NRK frå 3. desember, 1. søndag i advent. Då er det adventsgudsteneste frå Arna kyrkje i Bergen kl. 11. Gudstenesta går direkte på NRK P1+ og på NRK1.

  1. desember, 2. søndag i advent blir det Stjernedryss i adventfrå Filadelfiakirken Drammen kl. 11.00 direkte på P1+ og NRK2.
  2. desember, 3. søndag i advent: Adventsgudsteneste frå Ulstein kyrkje i Ulsteinvik kl. 11.00. Den vil gå direkte på P1+ og på TV.

På julaftan blir det julegudsteneste frå Nidarosdomen kl. 16.00 direkte på NRK P1, NRK P1+ og NRK1 og Kim alle klokker på P1+ kl. 17.03. Det også midnattsmesse frå Roma på NRK2. (Tro, håp og Lillesæter på NRK P1 går ut julaftan)

Første juledag vil det vere Høgtidsmesse frå Nidarosdomen kl. 11.00 direkte på NRK P1+ og NRK1.

  1. juledag er det døvegudsteneste på NRK2 kl. 11.00. NRK P1+ kl. 11.03 byr på Avstand og nærleik –konsert med Solveig Leithaug, eit opptak frå Knarvik kyrkje frå 2020.

Nyttårsaftan er det radiogudsteneste frå Ris kyrkje i Oslo kl. 11.00 på P1+. Dette er ei direktesending.

Første nyttårsdag blir det gjenhøyr med gospelkonserten In memory of Elvis frå Bragernes kyrkje i Drammen med artistane Paal Flaata, Stephen Ackles og Vidar Busk på P1+ kl. 11.03.

Tro, håp og Lillesæter på NRK P1 vil ha endra sendetid i desember. Programmet blir flytta frå kl. 21 til 22.03. Salmer til alle tider på P1+ kl. 20.03 går kvar søndag, også på julaftan. 1. juledag er det ei ekstrautgåve av Salmer til alle tider på P1+ kl. 18.03.

Fredag 29. desember kan vi få ei påminning om kvifor jul er ein tradisjon her til lands: Då held Are Sende Osens standup-showet Kongerekka på NRK1. Der tek han for seg alle dei 67 norske kongane dei siste 1200 åra på 90 minutt. Mange av kongane har til felles at dei kjempa for å kristne Noreg. I tillegg var dei overhovud for kyrkja.

 

Julemusikk:

Kva er vel julehøgtida utan musikken? Gjennom desember kan du blant anna få med deg NRKs tradisjonelle julekonsert med Kringkastingsorkestret. I år blir julekonserten spelt inn på Rudi gard i Gudbrandsdalen, med Kim Rysstad som hovudartist og programleiar. Han får også med seg unge lokale talent innan norsk og samisk folkemusikk. Sjå konserten den 22. desember på NRK1.

Du kan også oppleve Kringkastingsorkestret i Jul med Lise Davidsen den 24. desember. Den internasjonale, norske operastjerna har også med seg Solistkoret UNG og Operaens barnekor i Folketeateret.

Konserten Falle til ro kjem etter Kvelden før kvelden 23. desember på NRK1. Då byr Eva Weel Skram på eigne låtar, kjente julesongar og koret Safari i ein stemningsfull julekonsert.

 

Sølvgutene synger julen inn med eit utval kjende kristne julesongar kl 17.00 på julaftan.

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli fastgiver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$