bilde

Adventskalendere

av nov 28, 2018

Adventstid = ventetid. Vi skal minnes Jesu ankomst! At han kom en dag, at han daglig kommer til den som vil leve i Hans nærhet, og at han en dag skal komme igjen.

1. desember starter vi nedtellingen til julaften og Jesus ankomst. I den anledning ønsker vi å komme med noen tips til adventskalendere eller annet godt stoff som du finner på nett. Vi håper selvsagt å fylle på med gode tips og har dere forslag kan dere sende de til oss.

Julekalenderen til Chris Duwe

Julekalender fra Chris Duwe har blitt en tradisjon. Sammen med sin kompis Øystein finner han på mye sprell og forteller også juleevangeliet på en spennende og interessant måte for de yngste.

Julekalender fra Superblink

Superblink har også i år adventskalender. Dette året er kalenderen en lydbok; Julenissesjokolademysteriet, som er delt inn i 24 kapitler.

Til høyre/under ser dere Superblinks film om juleevangeliet.

Tårnagentene

Julekalender på NRK som ble sendt i 2010. Silje, Bendik og Markus har en hemmelig klubb og kaller seg Tårnagentene. Før jul hjelper de folk med gavekjøp, men så får de selv en magisk nøkkel i gave.

  • Facebook
  • Twitter

Julekalenderen hos Sennep

Sennep.net er et nettsted for deg som ønsker å følge Jesus og leve et disippeliv i hverdagen. Nettsiden har flere ressurser som inspirerer deg til å leve et liv for Jesus i hverdagen, der du er. Vi var på lanseringsfesten i mars og kommer til å følge deres adventskalender på Facebook gjennom desember!

  • Facebook
  • Twitter

24 filmer til advent

Hos Damaris skole finner du 24 filmer (på engelsk). En film til hver dag i advent. Dette er korte videoer (ca 2 minutter), som gir gode aktualiseringer og introduksjoner til ulike tema knyttet til advent og jul. Disse kan brukes som de er, eller gjerne som introduksjon til en andakt eller ord for dagen.

 

Speak life dokumentar

I fjor lagde Speak Life en juleserie over fire episoder, i år har de tatt det litt lenger ut og lagt en dokumentar på 13 minutter.  

 

Speak life juleserie

Over fire episoder følger man Will som besøker svigerforeldrene sine for første gang. En flott julefortelling fortalt på engelsk.  

Kan vi stole på Bibelens julefortelling?

Julen er en tid med idyll og koselige fortellinger, men kan sløret av julehyggen hindrer oss å oppdage realismen i julefortellingene? 

I dette nettkurset vil Høgskolelektor Bjørn Hinderaker ved  NLA Mediehøgskolen Gimlekollen  svare på vanlige spørsmål og innvendinger knyttet til Bibelens julefortelling. 

Naturkalenderen

Fem elever på medier og kommunikasjon på Vardafjell vgs har laget Naturkalenderen – en julekalender med fokus på miljø. Her intervjues 24 kjendiser om miljø. Les et intervju hver dag og hør podkast hver søndag.

  • Facebook
  • Twitter

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This