Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Bare en tanke om «Unge lovende»

av | 2. jun, 2016 | Nyheter

Tv-serien handler om tre unge jenter som går utradisjonelle veier for å realisere drømmene sine. I sesong 1 ble ble hver episode i snitt sett 672 000 ganger. Nå spilles sesong 2 inn.

Serien er i stor grad basert på livet til Silje Seljeseth, som hadde ideen til serien. Hun spiller hovedpersonen Elise og er en av tre manusforfattere.

– Folk klarer å sette seg inn i hovedkarakterens søken etter retning i eget liv, og har et språk som er troverdig, sier prosjektredaktør Gitte Calmeyer.

Under Nordiske Mediedager fikk skuespillerne spørsmål om hva som er det mest tidstypiske ved serien:

«At vi har råd til at eksistensialisme er det største problemet man har», svarte Seljeseth. Det er en treffende refleksjon. Samtidig er eksistensielle spørsmål, for eksempel: «Hva er meningen med livet? Hva skjer etter at jeg dør?» noe som ikke bare mennesker i et rikt land driver med. Kanskje er det nettopp fordi vi har det så godt materielt sett, men likevel ikke «godt nok», at mennesker søker etter en større mening med livet enn suksess og nytelse. Tv-serier er med andre ord mye mer enn underholdning, de er et sted der mennesker utforsker hva det vil si å være menneske.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$