Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Bønneaksjon med app før valget

av | 24. aug, 2017 | Nyheter

– Det står i Timoteus 2,2 at vi skal be for alle i høye stillinger. I forbindelse med stortingsvalget tenker vi det er viktig med litt mer intens bønn for landet, sier Jon Steinar Kjøllesdal, som er daglig leder i Nasjonalt bønneråd.

I forbindelse med aksjonen har rådet lansert bønneappen «Bønn for Norge» som kan lastes ned på smarttelefoner. Dagens bønneemne vil hver dag legges ut i appen.

– Ved å få daglige meldinger inn på telefonen via appen, blir det lett å bruke fem minutter på bussen eller en lengre bønnestund hjemme til å løfte opp felles bønneemner for landet vårt, sier Kjøllesdal.

Han forteller at de valgte app som medium fordi det gjør bønneemnene enkelt tilgjengelige.

– Alle har jo med seg telefonen har den dermed tilgjengelig når man skal ha en bønnestund, eller skal arrangere et bønnemøte, sier han.

Bønnekart

Nasjonalt bønneråd er et forum med representanter fra flere ulike bønnenettverk, bønnesentre og bønnemobiliseringer i Norge.

Kjøllesdal håper appen også kan bli en støtte til å arrangere bønnemøter i hjemmene og forsamlingene, med tekstene som inspirasjon.

– Det er åpenbart mange rundt i landet som samles til bønn og som har satt av bønnedager utover høsten. For mange vil det være naturlig å be for valget når de har en slik bønnesamling, sier han.

Bønnerådet har også opprettet nettsiden bonnforvalget.no der det oppfordres til å registrere lokale bønnemøter. I august vil et bønnekart gjøre bønnemøtene synlige via nettsiden og appen.

Bønneemnene i appen vil bli formulert av folk fra ulike organisasjoner og trossamfunn.

– Bønnene for media er det for eksempel Tro & Medier som har ansvar for, mens Åpne Dører vil være ansvarlig for bønner for forfulgte. Tanken er at organisasjoner som alt har et bønnearbeid vil få ansvar for forskjellige områder, sier Kjøllesdal.

Nasjonal bønnedag

Appen er lansert, men er fortsatt under utvikling. Kjøllesdal ser for seg at appen også kan brukes etter valget.

– Alle de 21 bønneemnene fra aksjonen vil ligge lagret der, og den skal samle forskjellige tema å be for i fortsettelsen også, sier han.

Søndag 10. september utropes som en nasjonal bønnedag av bønnerådet.

– Vi håper folk tar oppfordringen. Gudstjenester denne dagen kan gi ekstra rom til bønn for landet, ut fra for eksempel 2. Krønikerbok 7,14, sier Kjøllesdal.

Bibelverset lyder slik: «Hvis da dette folket som mitt navn er nevnt over, ydmyker seg og ber, søker meg og vender seg bort fra sine onde veier, skal jeg høre dem fra himmelen, tilgi dem syndene og lege landet.»

Appen kan du finne i Appstore og Google play

FOTO: Nasjonalt bønneråd

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$