Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Fire tips til barna

av | 19. des, 2017 | Nyheter

Fire tips til barna

av 19. des 2017

TV eller internett? Mobilen eller videospill? Medieuniverset er fullt av spennende innhold for både barn og voksne. Men er alt innhold godt innhold?

Vi ønsker å gjøre Jesus synlig i mediene og dette gjelder like mye for de yngste som for de eldste. Derfor ønsker vi å lage en ressursbank med lenker til innhold som er med på å gjøre Jesus synlig i mediene. Har du forslag setter vi stor pris på om du vil sende det inn til oss på post@troogmedier.no. Legg med en link og gjerne en beskrivelse.

Her er fire tips til barna fra fire ulike plattformer:

Foto: Skjermdum fra de ulike nettstedene.

Film/serie

VeggieTales på Netflix er en animasjonsserie for barn som er laget av kristne serieskapere. På en annerledes måte – med grønnsaker (!) i hovedrollene, forteller de bibelhistorier og andre historier med et kristent budskap. VeggieTales kan også sees på Visjon Norge. Sjekk visjonnorge sine nettsider for sendetidspunkt.

Nettsider: netflix.com og visjonnorge.no

YouTube

På YouTube-kanalen til Chris Duwe snakkes det om Gud og livet, sannhet og løgn, tro og tvil og Gud og vitenskap. Dukken Øystein, som for svært mange er kjent fra Øystein-CD-ene, er følgesvenn i mange av filmene.

YouTube-side: https://www.youtube.com/user/Ellerstakk

Spill

Guardians of Ancora er et spill med engelsk tale og tekst. Språket trenger ikke være noen hindring for å ha glede av spillet. Oppdragene er intuitive og bibelhistoriene formidles også visuelt i spillet. Det er lett å bli revet med, og spillet kan fort bli en favoritt blant barna. Og det er gratis!

Les mer om spillet på guardiansofancora.com. Guardians of Ancora er tilgjengelig for iPad/iPhone og Android.

Ressursside på nett

Gjennom flere års arbeid har Superblink bygd seg opp til å bli en side med masse innhold for barn. Siden gir deg tilgang til video, lyd, spill, nyheter og et eget superpedia. Du kan skyte piler sammen med David eller hjelpe den lamme mannen til Jesus. Du kan se filmer med trylletriks, artige klipp med Linkus eller glimt fra misjonsmarken. Superblink gir deg tilgang til alt gjennom et betalt medlemskap eller begrenset tilgang ved å registrere seg gratis.

Nettside: Superblink.no 

Ønsker du å støtte arbeidet i Tro & Medier? Bli Mediepartner eller gi en gave på Vipps 55256

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$