bilde

«På kirkegulvet hadde vi lovet at vi skulle elske og ære hverandre i gode og onde dager, inntil døden skiller oss ad.» Det forteller Odvar Omland (91) til Aftenposten TV. «Da jeg skjønte at kona mi fikk demens så bestemte jeg meg for at jeg skulle prøve fortsatt å leve et meningsfylt liv», sier han.

Omland ble alene igjen i huset da kona måtte flytte på sykehjem, og begynte å skrive dagbok, men gikk over til å skrive i statusfeltet på Facebook i stedet. Der deler han daglige setninger om minnene, savnet og livet videre med en dement kone.

«Jeg hadde ikke peiling på Facebook før jeg begynte med det. Jeg trodde virkelig ikke at disse hverdagslige setningene kunne bety så mye, det hadde jeg aldri drømt om. Jeg setter veldig pris på disse kjære Facebook-vennene, mange av de har jeg aldri sett før i det hele tatt, vet du. Jeg sier det at å bruke huet og beina kan sammenlignes med et hus, hvis du ikke bruker det så råtner det på rot. Og det kan det i hvert fall ikke gjøre.»

Ukas ros fra Familie & Medier går til Aftenposten og Odvar Omland:

– Historien som deles er både sår og vakker, slik livet ofte er, sier Jarle Haugland.
– Det gjør godt når det vanskelige i livet møtes med en så stor kjærlighet og trofasthet som vi ser i dette filmklippet. I tillegg får vi et fint innblikk i hvordan Facebook har vært en støtte og hjelp for Omland i denne perioden. Dette er et godt eksempel på at når mediene brukes rett og godt, er det et veldig godt verktøy til økt livsutfoldelse. Tusen takk til Aftenposten og Odvar Omland, som delte denne historien med oss, avslutter Haugland.

Bilde: Aftenposten

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This