F&M roser Alvar N. Bergendal

av | 28. mai, 2015 | Ukas ros

«Seksualopplysning er i våre dager lett tilgjengelig. Det undervises i det på skolene, NRK har laget mange programmer om det og vi har nettsider som klara-klok.no og ung.no. Barn og unge, og voksne for den saks skyld, har utvilsomt nytte av å se sex og kjærlighet fremstilt som en god og naturlig del av livet, men har normaliseringen gått for langt?» skriver Bergendal, som er student ved Universitetet i Bergen, i kronikken på NRK Ytring.

skjermbilde---kronikk---bergendalBergendal ønsker å belyse at det skapes et overveldende inntrykk av at «alle andre» har hatt sex, og at det dermed er noe galt med dem som ikke har det. Kronikken avsluttes på følgende måte:

«Seksualdriften og ønsket om kjærlighet vil alltid være grunnleggende menneskelige behov. Likevel burde det uten tvil komme mye klarere fram i seksualopplysningen at det også er naturlig ikke å ha funnet kjærligheten eller hatt sex. Dette vil antakeligvis få dem som ikke har klart seg så bra når det gjelder disse tingene til å tenke at de også er normale, og gjøre det lettere.»

– Samfunnet vårt er gjennomseksualisert, og vi trenger absolutt slike innspill i samfunnsdebatten. Tusen takk til Alvar Bergendal for at han løfter frem temaet. I tillegg har han fulgt med på kommentarene nedenfor kronikken og kommet med konstruktive tilbakemeldinger. Det skaper et godt utgangspunkt for en nyttig debatt, sier Alexis Lundh, leder for Ungdom & Medier.

 

#

Siste innlegg

$
Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$