bilde

andreas-hatveit---foto-per-darvik---rubicon
  • Facebook
  • Twitter
Den 29 år gamle deltakeren har helt fra første program markert sitt kristne ståsted i livet. På oppfordring fra romkameratene leste han høyt fra Bibelen – og han ble også utfordret til å forklare "hva i alle dager dette betydde".  

I hvert program blir en av deltakerne portrettert. Da det var Andreas sin tur, var også hans kristne vitnesbyrd sentralt i presentasjonen. Han fortalte enkelt og konkret om hvordan han og broren litt tilfeldig kom over et New Zealandsk tv-program der en pastor som gikk rundt på gata og spurte folk om de hadde gjort noe galt i livet.  

– Da skjønte jeg at hvis dette er standarden jeg skal bli dømt med, så ligger jeg veldig dårlig an. Men Jesus betalte den bota jeg egentlig skulle hatt, sier Andrea Håtveit med et stort smil. 

– Før gjorde jeg ting fordi det var gøy. Nå går det dypere, jeg gjør det fordi jeg har lyst til å gi ære til Gud, forteller han. 

Men det er ikke bare vitnesbyrdet som har vært tydelig. Også livsgleden og humøret smitter over på de andre deltakerne og ut av tv-ruta.  

– Andreas Håtveit har alltid vært kjent for sitt gode humør og livsglede. Jeg husker da han nesten sjokkerte det norske folk ved å juble hemingsløst over 4. plassen i Sotsji-OL i 2014. Alle forventet skuffelse etter at bronsen glapp, men han var begeistret over alt det som var bra, sier Vilhelm Viksøy, redaktør i Familie & Medier. 

– I Mesternes Mester forankrer han både humøret og livsgleden i troen sin. Det er tydelig at Andreas synes sport og konkurranse er veldig moro, men det finnes noe som er langt viktigere. Dette klarer Andreas å formidle uten at han melder seg ut av fellesskapet.  

Lørdag avgjøres det om Andras blir en av to finalister eller om eventyret er over for denne gang. Programmet der Andreas blir portrettert, finner du fortsatt på nrk.no (ca 15 min ut i programmet)

 

Mesternes Mester 2016: F.v. Anette Sagen, Thor Hushovd, Jan Åge Fjørtoft, Roy Johansen, Anne Jahren, Vibeke Skofterud, Andreas Håtveit, Dag Erik Pedersen.
Foran: Siri Eftedal Seland, Bjørn Maaseide og Ragnhild Gulbrandsen. FOTO: Per Darvik/Rubicon

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This