Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

F&M roser Bergens Tidende

av | 30. apr, 2015 | Ukas ros

– For meg har det vært utrolig viktig at jeg blir sett og behandlet som et verdifullt menneske. Det er ingen som jobber her på grunn av lønnen. Alle er her fordi de vil oss vel, sier Tom André Faye (35). Han er nå rusfri etter et opphold på Evangeliesenteret Brubakken i Drangedal kommune i Telemark.

Litt under halvparten av de som har bodd på Evangeliesenteret har blitt rus- og medikamentfrie i løpet av de to siste årene. I dag er Evangeliesenteret Brubakken det eneste stedet i Norge som kun tar imot LAR-pasienter til nedtrapping. Bibel, bønn og omsorg er behandlingsmetode.

I Helse Bergen er det kun en håndfull av 1000 pasienter som blir helt rusfri i løpet av behandlingen.  

– Vi ønsker å takke Bergens Tidende for at de på en fin og ryddig måte synliggjør det utrolig viktige arbeidet til Evangeliesenteret Brubakken. Senteret mottar lite offentlig støtte og møter skepsis fra Nav, LAR-systemet og Helsedirektoratet. Gjennom saken til Bergens Tidende håper vi at de som jobber ved Evangelisenteret Brubakken kan få større anerkjennelse for samfunnsinnsatsen de gjør, sier Linda Askeland, fungerende leder i Familie & Medier.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$