bilde

Britene har gjort det i mange år og for andre år på rad kåres også de norske hverdagsheltene i prisutdelingen «Norske helter». Prosjektet er et samarbeid mellom TVNorge, VG og Gjensidigestiftelsen og målet er å hylle vanlige nordmenn som har gjort noe ekstraordinært.

– Vi ønsker å dele noen av landets mest inspirerende historier og bidra til at menneskene bak får den oppmerksomheten de fortjener. Hver dag blir det begått små og store heltedåder av nordmenn. Vi skal hylle noen av dem som setter andre foran seg selv, sa programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk, før første sesong av serien i fjor.

Foto. Daniel Tengs / TV Norge
  • Facebook
  • Twitter
Årets show ble sendt på TVNorge onsdag kveld. I løpet av halvannen time ble ti prisvinnere hyllet for innsatsen. Jarle Haugland fikk med seg deler av kåringen.

– Det var inspirerende, rørende og imponerende å møte disse heltene. Å se mennesker som lever for noe som er større enn seg selv, flere av dem var i vanskelige livssituasjoner selv, er sterkt. De har løftet blikkene opp og sett sannheten i ordene vi skrev i minnebøkene til hverandre – men som er så vanskelig å leve ut: «Den største glede du kan ha, det er å gjøre andre glad» , sier Jarle Haugland, som erkjenner at han, som statsminister Erna Solberg, opplevde at det ble vått i øyekroken undervegs.

– Men at programmet er rørende, er i seg selv ikke et tegn på kvalitet. For dette kunne også falt over i en grøft av sosialpornografi og følelsesgrafsing. Min opplevelse var at disse kåringene ikke gikk i den fellen. Det var en verdig, velfortjent og inspirerende hyllest til mennesker som har noe å lære oss, sier Jarle Haugland.

Du kan lese mer om kåringen og se klipp fra pristutdelingen på vg.no.

På VGTV.no kan du også se flere klipp og nominasjonsvideoer. 

(Foto: Daniel Tengs/TVNorge)

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This