Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

F&M roser NRK for etikkredaktør

av | 3. sep, 2015 | Ukas ros

For en tid tilbake var NRK i hardt vær grunnet ulike presseetiske saker. Aller mest storm skapte romkvinnesaken, der NRK i et intervju med en romkvinne utelot sentrale opplysninger, blant annet at kvinnen var dømt for medvirkning til voldtekt på sin 11 år gamle datter. Kanalen hadde flere fellelser i PFU, og det ble stilt spørsmål ved hvordan det stod til med presseetikken hos vår allmennkringkaster. NRK signaliserte at de gjorde endringer, og siden den gang har antall fellelser i PFU falt dramatisk.

Nå tar de enda et skritt, ved å opprette en egen stilling for etikken i hele kanalen. Etikkredaktøren rapporterer direkte til kringkastingssjefen. Familie & Medier gir derfor ukens ros til kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen for dette grepet.

– Det er et tydelig signal, både internt og eksternt, at medieetikken settes høyt i NRK, sier Jarle Haugland, daglig leder i F&M. – Det setter vi pris på, og er overbevist om at både den faglige kvaliteten og opplevelsen av NRK som en aktør som tar mennesker på alvor, vil styrkes.

Flere medier har valgt å fokusere at Kalbakk måtte gå av som nyhetsdirektør, men Haugland velger å rose grepet som er blitt tatt:

– Vi kjenner selvsagt ikke de interne prosessene, men resultatet – at vi får en etikkredaktør i NRK – er noe vi ser på med glede. Vi ser frem til en god dialog videre med Per Arne Kalbakk, for å se om det er områder vi i Familie & Medier kan bidra på inn i dette arbeidet, sier Haugland.

Foto: NRK/Anne Liv Ekroll

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$