bilde

"Fugelli har fått den tunge beskjeden: – Nå er det siste dans", skrev Dagbladet.no i en sak til sine abonnenter i går. Flere andre medier fulgte opp, blant annet VG og Stavanger Aftenblad, sistnevnte presenterer også 7 videoer om gode livsråd fra sosialmedisin-professoren.

Fugelli har helt siden han fikk kreftdiagnosen i 2009 vært åpen om dette og han har til og med skrevet bok – «Døden, skal vi danse?» – en bok om det å leve med døden som følgesvenn. 

Like før jul fikk han beskjed om at kreften hadde spredd seg på nytt. Per Fugelli har i samråd med legene og familien valgt å ikke starte behandlig for den siste spredningen. 

– I dag sier vi ofte «han kjempet til det siste mot kreften», men jeg vil ikke tilbringe den siste tiden i krig. Min siste dans skal være fredelig, sier han, til Dagbladet.

– Kreft og annen sykdom er tøft, både for de som rammes og for pårørende. Noen ganger blir det en balanse mellom å kjempe og å erkjenne livet slik det er. Jeg opplever at Per Fugelli mestrer denne balansen, for noen ganger kan den beste måten å kjempe mot noe, være å heie fram livet og leve sitt liv som best man kan, sier Vilhelm Viksøy, i Familie & Medier. 

– Så er jeg ikke enige med Fugelli i at "døden er siste dans". Jeg tror på en levende Gud, en som selv har banet veien til en evighet for de som tror på og tar i mot Ham som sin frelser. Dermed blir ikke døden det siste, den blir en overgang til evigheten. Dessverre er både død og evighet tema som det i dag er vanskelige og krevende å snakke nakent og ekte om, både i media og i samfunnet. Her bidrar Fugellig på en positiv måte med sin uredde ærlighet, sier Vilhelm Viksøy.  

per_fugelli_foto_arbeiderpartiet
  • Facebook
  • Twitter

FOTO: Per Fugelli er en ivrig debattant, her fra en debatt med Jonas Gahr Støre. Foto: Arbeiderpartiet.

 

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This