bilde

"Jeg har alltid tenkt at media og eldre har vært ufortjent imot russen og russetida. Men nå i helga fikk jeg sjokk når jeg så hvor russetiden er på veg", skriver Josefine Rødal Tomren i en ytring i Sunnmørsposten. Hun er russepresident ved Fagerlia skole i Ålesund.

Hun mener russen ufarliggjør voldtekt og stigmatiserer jenter gjennom sanger og ved å spille på sex. Alvoret gikk opp for henne da hun på landstreff med russen så bevisstløse jenter inne i russebusser som ble "klådd" på av såkalte kompiser.

– Jeg synes det er skummelt, for både jeg og andre her i Ålesund er med på det! Vi i Anaconda 2016, som er presidentbilen ved Fagerlia, har en logo med ei jente i bare string. Dette sender ut feil signal, påpeker Rødal Tomren.

Hun angrer på valget de tok med fokus på rumpe, kropp og sex og anbefaler neste års russ til å være mer bevisste på hvilke valg de tar og hvilke signaler de sender.

– Det at russen og flere har fokus på rumpe, kropp og sex klandrer jeg ingen for, vi får så mye av dette via både film, tv, musikk og sosiale medier(…)Vær bevisste på valgene dere tar, slik at ikke russetiden fortsetter med mer kroppspress, pengepress og statuspress, oppfordrer russepresidenten.

Josefine Rødal Tomren fortjener ros fra oss, sier Alexis Lundth i Ungdom & Medier. Han er enig i det russepresidenten skriver.

– Rødal Tomren tar et oppgjør med holdningene vi ser i noen av ”russemiljøene”. Drikking, festing, dissing av andre busser, penger, sex og tekster som ufarliggjør voldtekt. 

– Rosen får du fordi du er så ærlig og skriver at du angrer på signalene du har vært med å sende. Ta vare på den egenskapen. Anger gjør oss i stand til å lære og gir oss mulighet til å ta bevisste og gode valg sier Lundth.

Foto: skjermdump fra MaxLokal TV på Sunnmøre

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This