Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

F&M roser VG for «Nedlasterne»

av | 15. okt, 2015 | Ukas ros

"Norske menn betaler for å laste ned videoer der barn blir utsatt for grove overgrep. De er det siste leddet i en industri hvor råvarene er misbruk av barn. De tror de er usynlige, men vi har funnet dem."

Slik innleder VG sin artikkelserie "Nedlasterne" der de avdekker hvordan norske menn er en del av en brutal volds-industri. Vi får i innblikk i hvordan VG i ti måneder systematisk har arbeidet for kartlegge og avdekke historiene, og i tillegg får vi møte, i anonym form, ti av mennene som er nedlastere. Noen av dem erkjenner, noen bortforklarer, tre benekter.

– I Vær-Varsom-plakaten står det om pressens samfunnsrolle at de blant annet skal "avdekke kritikkverdige forhold" og "beskytte enkeltmennesker og grupper mot overgrep eller forsømmelser fra offentlige myndigheter og institusjoner, private foretak eller andre". Med sin artikkelserie har VG tatt dette samfunnsoppdraget på alvor. De har avdekket et av de mørkeste områdene i samfunnet vårt og satt søkelyset på grusomhetene barn opplever. I en tid med krevende økonomiske tider for pressen, er det prisverdig at VG her prioriterer ressursene på en så viktig og vond sak, sier Jarle Haugland, daglig leder i Familie & Medier.

I tillegg til tekst-artikkel kan man også på nettsidene til VG se en videodokumentar om hvordan arbeidet har foregått. Her får man også møte, og høre, flere av nedlasterne.

I en oppfølgingssak med ansvarlige politikere, uttrykker mange både sorg og smerte over det VG har avdekket. Samtidig innrømmes det av flere at viljen og ordene har vært større enn evnen til å handle.

– Vi vil gjerne utfordre VG til å følge opp disse sakene med å holde myndighetene enda mer ansvarlige for å gjøre dette til et prioritert område i sitt arbeid. Det er for svakt at Kripos uttaler at de ikke har midler til å prioritere dette, og det er dypt alvorlig når Kaja Hegg i Redd Barna sier: "Det mangler politisk interesse for å gjøre noe".

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$