Hva er egentlig privat på Facebook?

av | 21. jun, 2016 | Nyheter

På et seminar under Nordiske Mediedager forklarte Henk van Ess, ekspert på søk i sosiale medier, hvordan det er mulig å finne informasjon om folk du ikke kjenner på Facebook. «I det øyeblikket du publiserer noe på tidslinja di og vennene dine liker eller kommenterer det, så er det mulig for andre å finne det», sa han og demonstrerte hvordan. En tilfeldig person i salen fikk privatlivet sitt brettet ut på storskjermen.

Sikkerhetsinnstillingene på Facebook endres stadig siden de har som målsetning å gjøre verden til et mer åpent sted. Det gagner annonsemarkedet deres. Vi som brukere betaler med bilder av barna, solnedganger og middager. Det er kjekt å dele glimt fra livet med venner og bekjente, men det er ikke fullt så kjekt å møte noen på gata som selger dine private bilder.

Forbrukerrådet har laget en video der de illustrerer dette. Alle klikker på og godtar vilkårene, men uten å lese hva de egentlig sier ja til. Kampanjen #appfail inviterer folk til å si fra om at det ikke er greit at for eksempel at apper fratar folk grunnleggende personvern.

#

Siste innlegg

$
Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$