Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Immanuel, håpet for en verden i kaos

av | 21. des, 2015 | Mediekommentaren

Lytt til mediekommenaren med intro her (og uten intro her)

Og det finnes ingen lettvinte svar. Men det finnes et håp.

Midt i mørket, finnes det et lys. Et håp. En mening. «Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel – det betyr: Gud med oss.» skriver Matteus i sitt første kapittel. Immanuel. Gud med oss. Forsøk å stoppe litt opp nå. Ta en pause fra nyhetskarusellen og alle medieinntrykkene som omgir deg. Tenk etter hva som sies her. Hold det opp mot mediebildet. Kjenn etter hva det gjør med deg. Julens budskap er at Gud er med oss! Han bringer lys, håp og liv til en verden som lider. For et fantastisk lys som skinner i mørket!

Julen står foran oss. Min bønn er at mennesker – også gjennom det de ser, leser og hører i mediene – må få se dybden og håpet i budskapet om Gud ble en av oss. At vi ikke må bli grepet av frykt, uro og angst, men få dele håpet med verden om at Gud er med oss. Han ble et menneskebarn for at vi skulle kunne bli Guds barn.

I Familie & Medier arbeider vi på flere måter for at menneskers mediehverdag skal gi dem dette møte med Immanuel. Og i et etterkristent land, som Norge er, må det tas nye grep for å bringe håpet ut til mennesker. Ikke minst vil vi jobbe aktivt for at kristne aktører i mediebildet snakker mer sammen, finner nye måter for samarbeid, søker den enheten i Guds rike som Bibelen forteller om – og sammen tenne lys som viser andre mennesker vei til Jesus. Derfor ser vi frem til 2016 med forventning, spenning og glede. For Håpet lever. Og Håpet gir liv. Også i 2016. Også i mediebransjen.

Vi ønsker dere en fredfull jul og et velsignet nytt år.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Jeg ønsker å motta:
Personvernerklæring
=
#

Siste innlegg

$
#
$