bilde

Jakten på det gode innholdet

av 24. jan 2018

Trosopplæringen starter i hjemmet, mener firebarnsfar Magne Eriksen. Han etterlyser innhold med gode verdier, på alle plattformer, til sine barn. 

Det tikket inn en mail på kontoret vårt. Avsenderen var pappa Magne S. Eriksen. En bekymret far på jakt etter forslag til godt, oppbyggelig innhold til sine barn . – Hjemmet er, i tillegg til menighet og venner, den viktigste plassen for forming av barnets tro. Barna våre ser en del på skjerm og jeg tenker at hvis vi kunne fylt den tiden med gode programmer, hadde det vært veldig bra, sier Eriksen.  En halvtime om dagen med god trosformidling kan utgjøre en stor forskjell på sikt, mener småbarnsfaren. Han tenker på kristne programmer, men også andre programmer med gode verdier og godt innhold. For det er ikke slik at han ønsker at barna skal legge bort skjermen.

– Som de fleste kjenner til er det til tider ganske hektisk når du har flere småbarn.  For oss blir nettbrett eller TV en kjærkommen barnevakt. Det er mye snakk om hvor mye man skal la barna se på skjerm.  Det er en viktig diskusjon, men det er ikke der hovedfokuset mitt er nå. Realiteten er at de ser på skjerm. Hva kan vi da tilby dem, sier Eriksen, som selv har fire barn.  Tvillinger på halvannet år, en gutt på tre år og en jente på fire og et halvt år.

Mulighet for samtale

Mediebruk kan være et godt verktøy i trosopplæringen. Samtidig mener Eriksen at feil bruk kan utarte seg negativt for barnas forming av tro. Det er sjeldent han reagerer på innholdet til NRKs barne-tv. Utfordringen dukker helst opp når barna ser på andre programmer.

– Det er nok en del som vil unngå YouTube. Det gjør også vi en vurdering på.

  • Facebook
  • Twitter
Foto: privat

Nylig så han filmen Josef, drømmenes konge sammen med familien. Det åpnet muligheter for samtale med barna og han tror det kan være enklere å diskutere og snakke om tro etter å ha sett den typen underholdning.

– En film eller et program som berører denne typen tema gjør det enklere å ta opp diskusjonen. Hvis det er ting vi ikke er helt enig i kan man få anledning til å diskutere det med barna.

God familietid

Alt var bedre i gamle dager, sier man ofte. Men er det noe sant i det, lurer Eriksen på.

– Det kan være god familietid når alle samles foran tv-en fremfor å sitte på hver sin skjerm. Vi må bare bestemme oss for å se noe sammen. Det spiller ikke så stor rolle om det er en god film eller barne-tv. Det var mer av det før da vi hadde færre enheter å se på. Da samlet hele familien seg for å se på lørdagsprogrammene på tv, sier han.

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This