Jesus Revolution har kommet til Norge

av | 21. jun, 2023 | Nyheter

Jesus Revolution har kommet til Norge

av jun 21, 2023

Filmen om Jesus-vekkelsen, Jesus Revolution, har gjort stor suksess i USA. Til høsten kommer den også på kino her til lands.

Av: May-Britt Liljeroos-Lauvik, KPK

– Straks jeg kom over filmen i februar tok jeg kontakt med Sony for å få den til Norge, forteller Øyvind Kleiveland, som eier rettighetene i Norden.

Mandag 19. juni var det førpremiere på Bergen kino. Det var på dagen 52 år etter at Jesus var på forsiden av Time Magazine. Medlemmer fra Credo-kirken var bedt med på kino, og inntok salen med forventninger og popcorn.

Flere i publikum opplevde selv Jesus-vekkelsen på 70-tallet og reaksjonene lot ikke vente på seg.

– Spennende, interessant og autentisk, mener Eli og Jan Erik Stenersen.

– Jeg fikk flash back til hengivelsen, brannen og kjærligheten jeg opplevde, sier Bodil Kalvenes Aase.

Pastorparet Tanja og Olav Rønhovde synes filmen var både historisk og profetisk.

– Det gjør inntrykk å se hundrevis bli døpt, sier Tanja Rønhovde.

– Forbønn både før og etter forestillingene

Den 25. august blir det release av filmen på flere kinoer i Norge.

– Det er 4-5 dager før den slippes i England, forteller Kleiveland fornøyd.

– Den går fortsatt på kino i California og andre delstater, og etter noen forestillinger var det 57 personer som tok imot Jesus. Det rapporteres om forbønn både før og etter forestillingene. Folk som sitter i ro og bare venter på at Gud skal gjøre noe. Så jeg er spent på hva nordmenn synes, sier han.

Filmen handler om hippiene på 70-tallet som eksperimenterte med rusmidler, og Jesusvekkelsen som etter hvert vokste fram. Jonathan Roumie fra The Chosen spiller den karismatiske lederen Lonnie, som får pastor Chuck Smith til å åpne dørene for ungdommene. Pastoren spilles av Kelsey Grammar, kjent fra Cheers og Frasier. Menigheten til Chuck Smith eksisterer fortsatt.

Det er også skrevet inn en kjærlighetshistorie mellom karakterene Greg og Kathy i filmen, og vi møter reporteren fra Time Magazine. Filmen viser også motsetningene mellom det etablerte og det nye, og at alt ikke bare var enkelt innad i Jesus-bevegelsen heller.

Livvakten som ble filmskaper

– De brukte sju år på å lage filmen, og det skjedde mange mirakler underveis, forteller Øyvind Kleiveland.

– Lonnie, som spiller Jesus i The Chosen er veldig frimodig. Det stråler gjennom filmen, og den får oss til å både le og gråte.

Kleiveland elsker film og lager også filmer selv. Han skriver manus og har laget både kortfilmer og dokumentarer. Han har vunnet en pris for kortfilmen «Siste utvei».

– På det verste ser jeg to-tre filmer om dagen, flirer han. Men han er opptatt av å lage filmer med dybde, der han bringer fram det positive. Kristen ble han selv som 22-åring.

Tidligere har han arbeidet både som predikant og pastor, men han er utdannet livvakt!

Han mener det absolutt er et marked for kristne filmer.

– Folkesjela er grunnleggende kristen. Samtidig trenger ikke filmene være forkynnende, men ha et kristent underbudskap, slik at folk begynner å tenke og stille spørsmål, sier han.

Han har sett «Jesus Revolution» fire ganger, og gripes fortsatt.

– Det er en dramafilm, en feelgood-opplevelse og ikke minst en viktig film, sier han.

Ny vekkelse?

Pastor i Credo-kirken Olav Rønhovde er enig i at dette er en viktig film og håper på ny vekkelse.

– Vi kjenner igjen den tomheten og forvirringen som var på slutten av 60-tallet, for vi ser det samme i samfunnet i dag. Ut av dette mørket vokste Jesus-vekkelsen fram, og jeg tror det vil komme en ny bølge. Denne filmen har kommet i rett tid. Jeg er spent på hvordan den vil virke utover landet, sier Rønhovde. Han tenker også på mange som var med på 70-tallet, men har gått vekk fra troen.

– De kan tennes på ny, sier han.

Filmen byr også på mye humor. Noe flere av kinogjengerne i Bergen satte pris på.

– Vi trenger glede, sier Tanja Rønhovde. Samtidig ble hun beveget.

Det ble også Kjell Sande.

– Jeg gråt mye, for jeg kjente igjen ting vi opplevde i ungdommen, sier han.

– Jeg tror Gud har noe i ermet for denne tiden også, sier Bodil K. Aase.

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

#

Siste innlegg

$
Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$