Kan ikke garantere kristen morgenandakt om fem år

av | 31. jan 2018

– Morgenandakten skal ha basis i det kristne budskapet, sier Njord Røv, som er leder av livssynsavdelingen i NRK. Han kan likevel ikke love hvordan dette vil bli i fremtiden. 

– Hvordan er morgenandakten om fem år? 

– Fem år er lenge i dagens medieverden, og er det en ting man raskt lærer i denne bransjen er det at man aldri skal gi garantier som strekker seg inn i en fremtid de færreste av oss klarer å se. Forhåpentligvis vil andakten om fem år gi det norske folk en god start på en ny dag, og intet hadde vært bedre enn om det skjedde på en NRK-kanal som alle hørte på. Og per i dag er det ikke lett å tenke seg at andakten ikke skal være tuftet på et kristent livssyn også om fem år.

  • Facebook
  • Twitter
– Hva ønsker dere å gi lytterne gjennom morgenandakten?  

– En god start på dagen. Andakten kan godt ha kraft til å inspirere og våkne fra morgentrøttheten, og den må gjerne stimulere til refleksjon om både store og små spørsmål. Og den skal ha basis i det kristne budskapet. Vi oppfordrer andaktsholderne om å være oppriktige og personlige, om å fortelle på en engasjerende måte, og heller være konkret om små ting enn generell om store ting. Så vet vi også at det er viktig for mange av lytterne at andakten avsluttes med Fadervår og velsignelsen.

– Hvilken plass bør kristendommens ha i allmenne medier?  

– For NRKs del har vi et oppdrag: å speile livssyn og den religiøse arven. Det er noe vi gjør med entusiasme og glede. Det er interessant og utfordrende at livssynsspørsmål er aktuelle og til dels konfliktfylte. Det gjelder også vår egen religiøse arv, kristendommen, hvor trosopplevelsene er så mangfoldige. Dette gjør at vi må være åpne og brede i vårt livssynstilbud.

Foto: NRK

En iboende kraft til å endre historiens gang

De var bare en håndfull mennesker. En liten flokk som må ha vært fylt av motstridende følelser. Jesu oppstandelse sprengte alle grenser for hva de trodde var mulig og fylte dem med enorm glede. Samtidig forlot Jesus dem da han ble tatt opp til himmelen og gjorde dem...

Utdeling av Mediestipend

Årets mottakere av Tro & Mediers Mediestipend er klare. Med det ønsker vi å bidra til dyktiggjøring av kristne mediearbeidere, og gi støtte til bruk av mediene i evangeliets tjeneste.

Starten på åpenhet om journalisters tro?

Journalisters livssyn er ett av temaene når medieundersøkelsen presenteres på Nordiske Mediedager i år. Selv om det kun stilles ett spørsmål om dette i undersøkelsen, er det å håpe at det signaliserer en begynnende åpenhet om tro og livssyn.

[A /]
Tegning av kamera

Nysgjerrig?

Få vår rykende ferske mediekommentar, ukas ros og nyttige og gode saker rett i innboksen. Vi sender ut nyhetsbrev 2-3 ganger i måneden. Helt gratis!

Nå er det bare å lene seg tilbake å vente på vårt neste nyhetsbrev!

Share This