bilde

Kan ikke garantere kristen morgenandakt om fem år

av 31. jan 2018

– Morgenandakten skal ha basis i det kristne budskapet, sier Njord Røv, som er leder av livssynsavdelingen i NRK. Han kan likevel ikke love hvordan dette vil bli i fremtiden. 

– Hvordan er morgenandakten om fem år? 

– Fem år er lenge i dagens medieverden, og er det en ting man raskt lærer i denne bransjen er det at man aldri skal gi garantier som strekker seg inn i en fremtid de færreste av oss klarer å se. Forhåpentligvis vil andakten om fem år gi det norske folk en god start på en ny dag, og intet hadde vært bedre enn om det skjedde på en NRK-kanal som alle hørte på. Og per i dag er det ikke lett å tenke seg at andakten ikke skal være tuftet på et kristent livssyn også om fem år.

  • Facebook
  • Twitter
– Hva ønsker dere å gi lytterne gjennom morgenandakten?  

– En god start på dagen. Andakten kan godt ha kraft til å inspirere og våkne fra morgentrøttheten, og den må gjerne stimulere til refleksjon om både store og små spørsmål. Og den skal ha basis i det kristne budskapet. Vi oppfordrer andaktsholderne om å være oppriktige og personlige, om å fortelle på en engasjerende måte, og heller være konkret om små ting enn generell om store ting. Så vet vi også at det er viktig for mange av lytterne at andakten avsluttes med Fadervår og velsignelsen.

– Hvilken plass bør kristendommens ha i allmenne medier?  

– For NRKs del har vi et oppdrag: å speile livssyn og den religiøse arven. Det er noe vi gjør med entusiasme og glede. Det er interessant og utfordrende at livssynsspørsmål er aktuelle og til dels konfliktfylte. Det gjelder også vår egen religiøse arv, kristendommen, hvor trosopplevelsene er så mangfoldige. Dette gjør at vi må være åpne og brede i vårt livssynstilbud.

Foto: NRK

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This