Søk Mediestipendet fra Tro & Medier! Frist 31. mars.

Les mer

Kristenretten

av | 1. feb, 2024 | Nyheter

Hendelsen som forandret Norge 

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert!  Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik, som programleder I tre episoder følger vi ham fra vikingtiden til vår tid for å se på konsekvensene av at landet fikk en ny rettsordning – «kristenretten» på Moster for 1000 år siden i år. Serien kan du se gratis på YouTube! 

Serien er produsert av TV Inter for Bjørgvin bispedøme, der vi i Tro & Medier også har bidratt i produksjonen. For oss er det på mange måter en del 2, etter at vi i 2022 lanserte serien «Oppstandelsen» med Thor Haavik.  

Vi synes det er utrolig flott at Bjørgvin bispedøme har tatt ansvar for dette viktige prosjektet, sier daglig leder i Tro & Medier, Jarle Haugland.  

Foto: Kjetil Fyllingen

Se første episode her!

– Og med TV Inter som produsenter, er vi trygge på kvaliteten. Vi håper serien kan bidra til gode refleksjoner og samtaler rundt hva den kristne troen har gjort for landet vårt og menneskene her. Ikke minst er det viktig i en tid der flere er mer kritisk innstilt til kristentroen enn tidligere, sier han. 

I serien møter Thor Haavik fagfolk som belyser hvordan Norge gikk fra et ættesamfunn til et statssamfunn. Dette var med på å legge grunnlaget for at vi ble kvitt ordninger som slaveri og at barn kunne bli lagt ut for å dø. Det ble tatt mer hensyn til de svakeste, og man fikk nye idealer der rett skulle være viktigere enn makt. 

I serien får vi møte blant annet sosiolog og programleder Harald Eia, forfatter Ole Petter Erlandsen, arkeolog Ellen Grav, menneskerettsadvokat Geir Lippestad, tidligere ordfører i Oslo Fabian Stang, myteknuser Bjørn Are Davidsen og professor i rettshistorie, Jørn Øyrehagen Sunde. 

Se serien gratis her! 

Foto: Kjetil Fyllingen

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli fastgiver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam forteller evangeliet til barn, og skal nå oversettes til norsk. Bidra til å få skikkelig gode norske stemmer i serien!

Jesus synlig i julen

Jesus synlig i julen

Vi ønsker å gjøre Jesus synlig i julen! La mennesker rundt deg få glimt av Jesus gjennom dine sosiale medier denne førjulstida.

Slaveri i Bibelen

Slaveri i Bibelen

Slavehold i bibelsk tid var noe annet enn det vi ofte tenker på i dag når vi tenker på slaveri. Så hva sier egentlig Bibelen om slaveri?

#
$