Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Kristenretten

av | 1. feb, 2024 | Nyheter

Hendelsen som forandret Norge 

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert!  Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik, som programleder I tre episoder følger vi ham fra vikingtiden til vår tid for å se på konsekvensene av at landet fikk en ny rettsordning – «kristenretten» på Moster for 1000 år siden i år. Serien kan du se gratis på YouTube! 

Serien er produsert av TV Inter for Bjørgvin bispedøme, der vi i Tro & Medier også har bidratt i produksjonen. For oss er det på mange måter en del 2, etter at vi i 2022 lanserte serien «Oppstandelsen» med Thor Haavik.  

Vi synes det er utrolig flott at Bjørgvin bispedøme har tatt ansvar for dette viktige prosjektet, sier daglig leder i Tro & Medier, Jarle Haugland.  

Foto: Kjetil Fyllingen

Se første episode her!

– Og med TV Inter som produsenter, er vi trygge på kvaliteten. Vi håper serien kan bidra til gode refleksjoner og samtaler rundt hva den kristne troen har gjort for landet vårt og menneskene her. Ikke minst er det viktig i en tid der flere er mer kritisk innstilt til kristentroen enn tidligere, sier han. 

I serien møter Thor Haavik fagfolk som belyser hvordan Norge gikk fra et ættesamfunn til et statssamfunn. Dette var med på å legge grunnlaget for at vi ble kvitt ordninger som slaveri og at barn kunne bli lagt ut for å dø. Det ble tatt mer hensyn til de svakeste, og man fikk nye idealer der rett skulle være viktigere enn makt. 

I serien får vi møte blant annet sosiolog og programleder Harald Eia, forfatter Ole Petter Erlandsen, arkeolog Ellen Grav, menneskerettsadvokat Geir Lippestad, tidligere ordfører i Oslo Fabian Stang, myteknuser Bjørn Are Davidsen og professor i rettshistorie, Jørn Øyrehagen Sunde. 

Se serien gratis her! 

Foto: Kjetil Fyllingen

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli fastgiver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$