Menighetens mediebruk

av | apr 25, 2018

Youtube, Snapchat, Facebook og Instagram. Mediene preger hverdagen for alle – også medlemmene i menigheten. Vi spurte to kirkeledere om hvordan deres menighet jobber med mediebruk.

Andreas Bakke, Pastor i Misjonssalen Ålesund

– Hvordan jobber dere for at menigheten skal bli gode forbilder i mediebruk?

– Vi har et ønske om å være til stede på Facebook og Instagram med informasjon og oppbyggelig innhold. Vi håper at dette kan motivere andre til å bruke sosiale medier til å spre godt budskap. Ellers må vi være ærlige på at vi ikke har en god strategi på hvordan vi skal være et godt forbilde.

– Svekker dårlige medievaner menighetens kraft?

– Mye av det som blir skrevet og vist på sosiale medier har et budskap som ikke stemmer overens med det Bibelen forteller oss. For eksempel synet på mennesket og dets verdi. Bruker vi ti minutter med Bibelen og to timer på sosiale medier om dagen, er det klart at det vi møter på Facebook, Instagram og de øvrige sosiale mediene, påvirker oss i stor grad.

– Dette går helt klart utover menighetens kraft. Å tro noe annet vil være å gjemme seg for fakta. Hva ser barna våre mest? Ser de at foreldrene bruker tid på Guds Ord, eller ser de foreldrene bruke mobilen, data eller tilsvarende. Vi må være klar over at de forbildene vi viser dem får store konsekvenser. Her må vi bli mer gjennomtenkt.

  • Facebook
  • Twitter

Andreas Bakke

Pastor i Misjonssalen
NLM Ålesund Misjonsforsamling

Glenn Nord-Varhaug, forsamlingsleder i Betlehem, Bergen

– Hvordan jobber dere for at menigheten skal bli gode forbilder i mediebruk?

– Nå er jeg helt ærlig. Det der har vi jobbet lite med. Det er noe jeg tror vi absolutt kan bli bedre på og noe vi burde hatt mer fokus på enn vi har i dag. Vi har hatt fokus på det tidligere og kommer til å ha det igjen, men vi burde snakket mer om det. Jeg tror det er nokså likt mellom menigheter.

– Svekker dårlige medievaner menighetens kraft?

– Hvis folk har dårlige medievaner, tenker jeg at det vil suge kraft ut av folks egne liv. Samtidig er det veldig sammensatt. Jeg tenker at det er en del som bruker mer tid på medier enn i fellesskap med Gud og andre kristne, noe som ikke er bra. Det er klart at som kristen tror jeg det er veldig viktig å følge med på tiden vi lever i, men ikke hele tiden. Hvilken plass skal det ha i våre liv? Det handler om hvilket fokus og hva hjertet er styrt og fylt av.

– Jeg tror ikke det må bli sånn at når vi lukker alt av medier er vi fylt av Gud, mens når vi åpner opp blir vi fylt av andre ting. Vi trenger god veiledning, for det er ikke enten eller. Mediene må brukes på en fornuftig måte slik at vi får et friskt liv med Gud.

  • Facebook
  • Twitter

Glenn Nord-Varhaug

Forsamlingsleder i Betlehem
Bergens Indremisjon

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

En iboende kraft til å endre historiens gang

De var bare en håndfull mennesker. En liten flokk som må ha vært fylt av motstridende følelser. Jesu oppstandelse sprengte alle grenser for hva de trodde var mulig og fylte dem med enorm glede. Samtidig forlot Jesus dem da han ble tatt opp til himmelen og gjorde dem...

Utdeling av Mediestipend

Årets mottakere av Tro & Mediers Mediestipend er klare. Med det ønsker vi å bidra til dyktiggjøring av kristne mediearbeidere, og gi støtte til bruk av mediene i evangeliets tjeneste.

Starten på åpenhet om journalisters tro?

Journalisters livssyn er ett av temaene når medieundersøkelsen presenteres på Nordiske Mediedager i år. Selv om det kun stilles ett spørsmål om dette i undersøkelsen, er det å håpe at det signaliserer en begynnende åpenhet om tro og livssyn.

[A /]
Tegning av kamera

Nysgjerrig?

Få vår rykende ferske mediekommentar, ukas ros og nyttige og gode saker rett i innboksen. Vi sender ut nyhetsbrev 2-3 ganger i måneden. Helt gratis!

Nå er det bare å lene seg tilbake å vente på vårt neste nyhetsbrev!

Share This