Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ny podkast lanseres i dag

av | 20. jun, 2023 | Nyheter

Ny podkast lanseres i dag

av jun 20, 2023

I podkasten samtaler Alexis Lundh med mennesker som har latt gudstroen sette føringer for hvilke valg de tar knyttet til sin egen seksualitet. Ideen kom fra Frimodig kirke, og Sverre Elgvin Lied i Frimodig kirke forteller hvordan tanken om å lage podkast kom.  

– Over mange år har vi hørt historier om mennesker som «kommer ut av skapet og finner seg selv» gjennom å leve ut en eller annen form for LHBTQ+-identitet. Det gjør alltid inntrykk å lytte til menneskers erfaringer. Men i møte med det massive trykket på dette feltet, trenger folk å se at Bibelens veiledning faktisk fungerer i praksis, også for mennesker som kjenner på følelser innenfor LHBTQ+. Derfor trenger vi å høre også de andre historiene, som det er mange av, men som sjelden får lyde i offentligheten. Vi ønsket å løfte fram noen av disse. Et av de innledende spørsmålene som vi stilte oss var dette: «Er evangeliet egentlig gode nyheter for alle mennesker?»  

Han sier at intensjonen har vært å gå inn i dette feltet med ydmykhet for at dette er et sårbart landskap.  

– Vi er derfor utrolig takknemlige for de som har våget å fortelle sine historier. Vi håper at disse fortellingene kan være med og skape tillit til evangeliet, slik det er gitt oss i Bibelen. Det er også et stort behov for at kristenledere utrustes til å møte menneskers erfaringer og spørsmål på en sann og god måte, noe som denne podkasten kan være et lite bidrag til. Videre håper vi at flere kan komme på sporet av at det finnes en annen vei. Fortellingene vitner om at Gud har en bedre historie å fortelle om våre liv enn det vi ofte er klar over, sier Sverre Elgvin Lied.  

Lytt til podkasten her!

Mer enn seksualitet 

Frimodig kirke tok initiativ overfor Tro & Mediers arbeid HeltFri. Alexis Lundh og kollega Marcus Vindenes i HeltFri tok prosjektet videre. Gjestene i podkasten fant de via personlige kontakter og nettverk. Lundh kjenner mange.  

– Det koster mye å stå frem med sin historie. De som er med som gjester i de episodene som er produsert til nå, er mennesker som er forsont både med troen sin og hva de føler og har landet på en god plass. De står støtt, rett og slett, derfor takket de ja. De er veldig trygge, selv om noen av dem er ganske unge, forteller Lundh.  

Han sier podkasten byr på sterke historier, og håper den kan være til hjelp. 

– Jeg håper podkasten kan gi frimodighet til mennesker som ønsker å velge en annen vei. Podkasten viser at det finnes en annen vei enn å måtte leve ut sine seksuelle følelser eller lengsler. Vi er mer sammensatte enn bare seksualiteten vår. Jeg vil gjerne at folk skal finne frimodighet i troen sin. Både de som kjenner på ting som er i konflikt med relasjonen til Gud, men også de som møter dette i relasjoner i livet sitt, sier Lundh. 

 

Gode nyheter 

Etter å ha laget fem episoder, og med håp om å lage flere, sitter Alexis Lundh igjen med et større bilde av Gud. 

– Jeg har fått et enda større bilde av Guds storhet, av at evangeliet er gode nyheter for alle. Gud tåler smerten vår, og Han tåler oss, hele oss. Jeg har også dyp takknemlighet overfor de som tør å gjøre seg så sårbare at de forteller om sin innerste dype skam, eller ting som har vært veldig vanskelig for dem. Disse podkastepisodene gjør evangeliet synlig, rett og slett, sier Lundh. 

Episodene vil legges ut hver tirsdag. Den første episoden er ute i dag, og kan finnes her! 

I den første episoden intervjuer Alexis Lundh Noah Tobiassen. 
Foto: Marcus Vindenes.

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli fastgiver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$