bilde

Siden 90-tallet har det vært forbudt med politisk reklame på lineær TV, men i det valgbodene åpner og flygesedlene deles ut, blusses debatten om forbudet opp. 

Saken har ikke blitt fremmet på Stortinget, selv om det er politisk flertall for å oppheve forbudet. Frp, sammen med Høyre og Venstre, varsler at det kan komme et konkret forslag i neste stortingsperiode, skriver Dagen. 

– Frp er generelt skeptiske til forbud, og vi er prinsipielt for å tillate politisk reklame. Vi har ambisjoner om å gjennomføre alt som står i partiprogrammet vårt. Derfor ser jeg ikke bort ifra at vi kommer til å fremme et konkret forslag på dette i neste stortingsperiode, sier stortingsrepresentant Himanshu Gulati (Frp) til avisen. 

«Kringkasterne kan ikke sende reklame for livssyn eller politiske budskap i fjernsyn», står det i Kringkastingsloven. Men om en lovendring vil omfatte livssyn har ikke tidligere blitt diskutert.

– Den politiske debatten har stort sett handlet om politisk reklame, men dersom man tillater dette, vil det også være naturlig å se på trossamfunn og andre som har vært rammet av forbudet, sier Gulati.

Ønsker ikke forandring

KrFs mediepolitiske talsmann, Geir Jørgen Bekkevold, ønsker at forbudet skal opprettholdes. Han mener en lovendring vil gjøre det enklere for de partiene som får valgkampen av rike støttespillere. 

– Med det lille budsjettet KrF har, ville vi ikke ha hatt en sjanse til å henge med, sier Bekkevold til Dagen. 

Hvis det den kommende høsten skulle bli et flertall for en lovendring, mener Bekkevold at det også bør åpnes opp for å reklamere for tros- og livssyn på TV. Selv om han ikke tror det er noe å trakte etter. 

– Troen er noe som sitter dypt hos veldig mange av oss, og egner seg etter mitt syn dårlig som reklameinnslag, sier Bekkevold. Han har større tro på å spre det kristne budskapet gjennom de livssynskanalene vi har i Norge. 

Foto: Tracy Thomas on Unsplash

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This